blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Pianocompetitie Aruba

Jonge pianisten kunnen zich gaan voorbereiden op hun deelname aan de Crescendo Piano Competition. Deze wedstrijd maakt deel uit van het Aruba Piano Festival dat de stichting Crescendo in september organiseert. Het is de vijfde keer dat dit festival op Aruba wordt gehouden.

Het pianofestival staat gepland van 24 september tot 1 oktober. Jonge pianisten van Aruba, Bonaire en Curaçao die willen meedoen, moeten tussen de acht en achttien jaar oud zijn. Het niveau waarop ze pianospelen maakt niet uit. Aanmelden staat iedereen vrij.
De competitie begint op zondag 25 september en bestaat uit twee ronden. In de voorronde brengen de deelnemers twee verplichte werken ten gehore. Een jury zal daarna zes deelnemers kiezen die doorgaan naar de finale. In deze laatste ronde spelen de finalisten twee muziekstukken die ze zelf hebben gekozen. Dit mag niet een stuk zijn dat ze in de voorronde al hebben gespeeld.

Prijzengeld
Evenals vorig jaar kan de winnaar van de pianocompetitie rekenen op een beurs van Aruba Scholarship Foundation. Met die beurs worden een jaar lang de kosten van pianoles betaald, tot een maximum van 2400 florin. De winnaar is vrij om het geld te besteden aan een docent naar keuze. ASF laat weten dat ze op deze manier wil investeren in de muzikale toekomst van Aruba en ze laat ook zien dat ze vertrouwen heeft in het niveau van de deelnemers aan de competitie.
De winnaar van de pianocompetitie heeft bovendien gelijk al een uitnodiging op zak van Classical Music Board Bonaire, om een recital te geven op Bonaire. Music Board betaalt het ticket en de verblijfskosten van de pianist.
Pianisten die willen meedoen met Crescendo Piano Competition kunnen het aanmeldformulier downloaden via arubapianofestival.com of telefonisch contact opnemen met Da Vinci Academy, op nummer 737-6797. Het formulier moet uiterlijk op 9 september worden ingeleverd.

[uit Amigoe, 20 mei 2011]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter