blog | werkgroep caraïbische letteren

Paul Woei vereeuwigd in rijk geïllustreerd kunstboek

PARAMARIBO — Through the Eyes of Paul Woei. Visual Art Inspired by the Amazon Rainforest and its People. Images of Suriname through Seven Decades is de titel van het kunstboek dat dinsdag is gelanceerd op de 84ste jaardag van Paul Woei, één van Surinames bekendste kunstenaars. Chandra van Binnendijk en Marieke Visser werden vorig jaar juli door Woei’s echtgenote Jeanette benaderd om het boek te maken.

Echtgenote Jeanette overhandigt de jarige Paul het eerste exemplaar van zijn kunstboek. (Foto: Ingrid Moesan)

In Through the Eyes of Paul Woei ligt de nadruk op beeld. Het Engelstalige boek telt meer dan tweehonderd pagina’s en is zeer rijk geïllustreerd. In het deel ‘Artworks’ zijn 125 werken thematisch gerangschikt. De auteurs hebben samen met Woei en echtgenote een ruime selectie gemaakt uit zijn “zeer omvangrijke en veelzijdige oeuvre”, waaraan hij meer dan zeventig jaar heeft gewerkt. Verder is er een biografie met tijdlijn en allerlei archiefmateriaal.

Van Binnendijk en Visser overhandigden op 31 mei het eerste exemplaar aan ‘opdrachtgever’ Jeanette, die het vervolgens aan de jarige schonk. Het boek is volledig gemaakt in Suriname. Claudett de Bruin was verantwoordelijk voor de vormgeving, terwijl de pennenvrucht is gedrukt bij Leo Victor. Van Through the Eyes of Paul Woei, dat vanaf volgende week te koop is bij Spice Quest, zijn slechts driehonderd exemplaren uitgebracht. Elk is genummerd en gesigneerd door Woei.

Paul Woei bladert met een gast door zijn boek, terwijl de rest zich te goed doet aan snacks. (Foto: Ingrid Moesan)

[uit de Ware Tijd, 2 juni 2022]

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter