blog | werkgroep caraïbische letteren

Paul Faber presenteert boek over Jules Chin A Foeng

Kunsthistoricus en auteur Paul Faber verzorgt op donderdag een presentatie over zijn boek Jules Chin A Foeng, kunstenaar, leraar, activist tijdens de Thursday-Night-Feature (TNF) van Readytex Art Gallery. In de publicatie beschrijft Faber het leven en het werk van deze grote Surinaamse kunstenaar. Chin A Fong heeft op een belangrijke en blijvende manier zijn stempel gedrukt op het kunstgebeuren en de kunsteducatie in Suriname.

ChinAFoeng-270x302

 

Het boek gaat ook over de kunstwereld van Suriname midden jaren zestig tot begin jaren 80 van de vorige eeuw. Een periode waarin de Surinaamse moderne kunst en de Surinaamse kunstwereld een eigen gezicht kregen.

Tijdens zijn presentatie laat Faber in een slideshow een deel van het beeldmateriaal zien dat hij tijdens zijn speurtocht voor het boek bij verschillende bronnen achterhaalde. Een belangrijk deel hiervan is afkomstig uit materiaal dat de kunstenaar zelf heel zorgvuldig bewaarde.

De presentatie van Paul Faber start om 19:30 in Readytex Art Gallery aan de Steenbakkerijstraat 30. U kunt het boek Jules Chin A Foeng, kunstenaar, leraar, activist, bij de galerie aanschaffen.

[van Starnieuws, 30 oktober 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter