blog | werkgroep caraïbische letteren

Paramaribo in Pictures

Paramaribo is een fotogenieke en levendige stad van 250.000 inwoners. Een stad waar je de synagoge naast de moskee kunt vinden. Niet voor niets wordt het vanwege de zeer gevarieerde bevolkingssamenstelling ook wel Little United Nations genoemd. Had Paramaribo vroeger de faam als ‘mooiste van Zuid-Amerika’, langzaam maar zeker begint het weer een plaats te worden waar bezoekers en inwoners met warmte over praten. Waar historische gebouwen in oude luister worden hersteld. Waar aandacht is voor het verleden en vertrouwen voor de toekomst…

Behalve de bekende gebouwen, favoriete locaties en stadsbeelden met mensen, laten de fotografen ook zien wat er zich onder de huid van Paramaribo afspeelt. Om een voorbeeld te noemen: we weten dat Surinamers dol zijn op dansen en muziek. Maar waar leren ze dat? Zijn er dansscholen of is er een conservatorium?

Productinformatie

Titel Paramaribo in Pictures / druk 1
Auteur Toon Fey
Uitgeverij Scriptum
Verschijningsdatum juni 2010
Taal Engels
Illustraties door Hijn Bijnen
Uitvoering Hardcover
Afmetingen 166x30x167 mm
Aantal pagina’s 260
Gewicht 689 gr
ISBN13 9789055946341
Categorie Reizen algemeen
Druk 1

Plaats nu uw video op de site van Centralpoint.nl

Heeft u een video van dit product op Youtube staan of gespot?
Plaats hem dan nu op de site van Centralpoint.nl. Lees meer

Plaats YouTube video

Deze video’s staan op YouTube. Ze zijn met zorg voor u geselecteerd, voor de juistheid en volledigheid van de informatie in de YouTube video’s kan door Centralpoint.nl helaas niet worden ingestaan. Op het gebruik van de video’s zijn de gebruiksvoorwaarden van YouTube van toepassing.

Scriptum 9789055946341 Reviews

Gemiddelde score

(0 beoordelingen)

0 beoordelingen

5 punten (0)
4 punten (0)
3 punten (0)
2 punten (0)
1 punten (0)

Paramaribo in Pictures is een prachtig fotoboek, dat de diversiteit aan aspecten van onze bijzondere stad en zijn inwoners laat zien. Het boek dankt z’n ontstaan mede aan een expo in Andres Bello (2008) van het sterk sociaal gerichte fotowerk dat Hijn Bijnen gedurende vele jaren in en rond Paramaribo maakte. Met fotobijdragen van Hedwig ‘Plu’ de la Fuente, alsmede zijn intensieve betrokkenheid bij de uiteindelijke samenstelling, is dit boek een schitterende aanvulling op Suriname Discovered geworden. De tekst is van Toon Fey.our hardcover genaaid Ned/Eng VACO-editie ISBN 978-99914-0-088-4 introductieprijs SRD 68 / €16. In Nederland: €19,90 (Scriptum-editie)

Op de onderste foto: geheel rechts Hedwig de la Fuente, naast hem Hijn Bijnen

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter