blog | werkgroep caraïbische letteren

Pakosie blijft in voorlopige hechtenis

door Eric Mahabier

Utrecht – Nog deze maand vertrekt een Nederlands politieteam naar Suriname om getuigen te horen in de zedenzaak tegen Andre Pakosie. Dit heeft de officier van justitie woensdag bekendgemaakt bij de voortzetting van de zaak. Pakosie staat bij de rechtbank Utrecht terecht voor verkrachting van zijn dochter en kinderporno.

Hij blijft voorlopig vastzitten. De twee vrouwen van Pakosie staan terecht wegens medeplichtigheid. De meervoudige kamer heeft het onderzoek in de zaak tegen alle drie geschorst naar 11 december. De twee vrouwen van Pakosie die op vrije voeten zijn, waren niet in de rechtszaal.

Op verzoek van de officier van justitie worden de onderzoeksresultaten die het politieteam in Suriname zal verrichten afgewacht. Het onderzoek in Suriname zal in samenspraak met de Surinaamse autoriteiten plaatsvinden. De officier sluit niet uit dat het onderzoeksresultaat in Suriname kan leiden tot nader onderzoek in Suriname.

De verdediging heeft op de zitting gevraagd naar de schorsing van de voorlopige hechtenis van Pakosie. De rechtbank heeft die afgewezen omdat de verdenkingen tegen Pakosie zwaar zijn.

[uit de Ware Tijd, 25/09/2013]

Bibliografische gegevens

Titel: André Pakosie: man van twee werelden
Auteurs: M.C. Diemont, Truus Koningsbloem, Suzette Harderwijk
Uitgever: Stichting Sabanapeti, Utrecht 2005
Lengte: 72 pagina’s

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter