blog | werkgroep caraïbische letteren

Over Roemer (Astrid H)

Bij Perdu: Met Maaike Meijer, Marwin Vos, Quinsy Gario, Maikel van Hetten & Matthijs Ponte

Ook na de P.C. Hooftprijs doet het werk van Astrid Roemer nog altijd nieuw aan – nieuw in de zin van verrassend en vervreemdend, maar ook in de betekenis van onverwerkt. Dat spreekt onontkoombaar uit De wereld heeft gezicht verloren, de documentaire van Cindy Kerseborn over Roemer. Voor het eerst wordt deze film in Perdu in zijn volledigheid vertoond, met een korte inleiding van Kerseborn zelf.

 

Daarna volgt een programma waarin Maaike Meijer onderzoekt welke mogelijkheden het proza van Roemer heeft opengelegd, Maikel van Hetten een dramatische monoloog opvoert, gebaseerd op de proloog van Waarom zou je huilen mijn lieve, lieve…, waarin Matthijs Ponte Roemers nieuwste roman in verband zal brengen met haar vroegere proza en poëzie, Quinsy Gario enkele gedichten van Roemer en van zichzelf leest en Marwin Vos een bijdrage levert in beeld en tekst.

Datum: zondag 12 maart, 14:00 uur
Aanvang: 14.00 uur | Zaal open: 13.30 uur
Entree: 9 / 6 euro (korting)
Plaats: Literair Theater Perdu, Kloveniersburgwal, Amsterdam
Aanvang film: 14u. Programma-vervolg: 16u

Kaarten klik hier

 

Personalia

Maaike Meijer is emiritus hoogleraar genderstudies aan de universiteit van Maastricht en biograaf van M. Vasalis. In de jaren ’70 en ’80 was zij een pionier van de feministische literatuurbeschouwing.

 

Maikel van Hetten is acteur, toneelschrijver en zanger. Hij speelde onder andere in Faust en De Vrek.

 

Matthijs Ponte is filosoof, dichter en mededirecteur van het internationale literatuurfestival Read my World. Hij schreef stukken voor onder meer Awater, de Reactor, Joop, Vooys en DWB en maakte programma’s voor Perdu, Read My World, Schijnheilig en de Werkgroep Caraïbische letteren.

 

Quinsy Gario is dichter, kunstenaar, publicist en activist. Hij heeft destijds samen met Kno’ledge Cesare het project Zwarte Piet is Racisme opgezet en spreekt zich vaak uit tegen de vele vormen van racisme in Nederland.

 

Marwin Vos is dichter en kunstenaar. Ze publiceerde naast haar recente bundel Oorlogspaarden tot in de buitenwijken (2015) ook Zij is niet vast, zij is veranderbaar (2006). Haar werk verscheen onder meer in De Gids en nY en op Samplekanon. Op marwinvos.nl is haar werk te zien en te lezen.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter