blog | werkgroep caraïbische letteren

Oud Suralco Ziekenhuis nu kunstmuseum

door Tascha Samuel

PARAMARIBO – Het jarenlang leegstaande pand van het oud Suralco ziekenhuis is voor de zesde editie van het Moengo Festival of Visual arts met als thema ‘Tembe fu Libi’ oftewel ‘Kunst om te leven’ omgetoverd tot een volwaardig museum. In haast elke kamer of ruimte staan er kunstwerken en kunstinstallaties.

“Ik denk dat men moet gaan nadenken over een naam voor het museum, want dat wat de grote motor achter het festival kunstenaar Marcel Pinas al die tijd voor ogen heeft, een complete kunstgalerie, dat zie ik nu”, meent Linda Saulange, een gast. Ze heeft op het internet de ontwikkelingen gevolgd, was er op de derde editie bij, en ziet een duidelijke groei van het project.

“Moengo is voor zover ik weet veilig. Waar men zich van bewust moet zijn is dat Albina een grensstadje is. Moengo is zeker veiliger dan Albina”, verzekert kunstenaar Marcel Pinas alle bezoekers van het zesde Moengo Festival dat dit weekeinde begon en tot en met 23 september loopt. Volgens Pinas zijn de bewoners zich bewust van wat de Stichting KiBii aan het doen is en hoe dit hun ten goede komt.

[uit de Ware Tijd, 19/08/2018]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter