blog | werkgroep caraïbische letteren

Opvoering Maharaas Leela

door Kishan Bhagwandin

Op zaterdag 15 maart is in een bomvol Theater Thalia de Maharaas Leela opgevoerd. Dit is een kathak en Brij Raas uitgevoerd klassiek dansoptreden gebaseerd op het 10e hoofdstuk uit de Bhagavad Gita waarbij uitsluitend dansen van Krishna samen met Radha en de Gopi’s in het bos van Vrindavan worden uitgebeeld.

Deze combinatie van Kathak en de Raas van Brindaban is uniek. De choreografie lag in handen van mevrouw Radhika Shah, docent aan het Indiaas Cultureel Centrum (ICC), die heeft bijgedragen dat 56 studenten van dit instituut een pracht van een optreden hebben verzorgd. Tijdens volle maan besloot Shri Krishne deze Raas met zijn Gopi’s te dansen wat de relatie tussen God en de ziel benadrukt. Dit werd heel prachtig uitgebeeld door de opkomende danseres Shanita Bhagwandin.

Een uitmunted décor met optimale belichting gedaan door de heer Hans Bhawan en prachtige kostuums bewerkt door mevrouw Geeta Kanhai. Het Directoraat Cultuur in samenwerking met de Indiase Ambassade maakten dit gratis optreden mogelijk. Het publiek heeft volop genoten, wat te merken was aan het daverend applaus en het gefluit door de zaal heen.

[van GFC Nieuws, dinsdag 18 maart 2014]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter