blog | werkgroep caraïbische letteren

Optimistische Woede

Op 25 september 2022 presenteert schrijverscollectief Fixdit het manifest Optimistische Woede (Uitgeverij De Geus) in Theater aan het Spui in Den Haag.

In samenwerking met Writers Unlimited / Winternachten brengt Fixdit een programma vol prikkelende voordrachten van de Fixdit-auteurs en optredens van het dansgezelschap van Gregory Albertzoon. Na het programma vieren we het Manifest feestelijk met bubbels en signeren!

Fixdit bestaat uit Yra van Dijk, Sanneke van Hassel, Rachida Lamrabet, Jannah Loontjens, Munganyende Hélène Christelle, Christine Otten, Gaea Schoeters, Shantie Singh, Fleur Speet, Manon Uphoff en Annelies Verbeke.

Manifest Optimistische Woede:
Elf vrouwelijke schrijvers zijn verontwaardigd over de ongelijke positie van vrouwen in de letteren, en verenigden zich in het collectief Fixdit. Vanuit bondgenootschap strijden ze voor verandering, in de literaire wereld én in de canon. In de elf stukken van dit manifest diepen zij het probleem uit. Woedend, strijdvaardig, en vooral: optimistisch.

Dansvoorstelling (Y)our eyes only is een meeslepende dansvoorstelling over de realiteit van jonge zwarte mannen in de westerse maatschappij. De mannen gaan in deze dans op zoek naar hun eigen waarheden, proberen blokkades onder ogen te zien, om uiteindelijk hun dromen te kunnen volgen. Samen met de dansers leer je je gedachtegang te veranderen naar een positiever zelfbeeld, om ook jouw dromen te kunnen naleven.

Datum en tijd

Zondag 25 september 2022
Inloop 15.00 u., aanvang 15.30 u.

👉Voor tickets en meer info klik hier

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter