blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Oprichters Surinam Music Ensemble gehuldigd

Bassist Pablo Nahar en drummer Eddy Veldman kregen maandag 28 mei 2012 de gouden Tai-Ati speld uitgereikt tijdens een optreden in het Bijlmer Parktheater. De oprichters van het Surinam Music Ensemble werden door stadsdeelvoorzitter Marcel La Rose en portefeuillehouder Cultuur, Urwin Vyent gehuldigd als rolmodellen van het stadsdeel. De muzikanten zijn zeer betrokken en geven al vele jaren muziekonderwijs aan leerlingen in Amsterdam Zuidoost.

Deze gouden speld krijgen persoonlijkheden die met hun uitzonderlijke inzet stadsdeel Zuidoost positief in het nieuws weten te zetten. Het Tai ati teken is het onderste symbool in het stadsdeellogo en staat voor verbonden harten en vormt daarmee een oud symbool voor verbondenheid, kracht en gemeenschappelijkheid. Het stadsdeelbestuur hoopt dat de drager van de speld zich ook in de toekomst verbonden blijft voelen met Zuidoost en zijn inwoners.

Eerder ontvingen de volgende personen de in 2005 ingevoerde onderscheiding: cabaretière Jetty Mathurin, wereldkampioen judo, Guillaume Elmont, architect Peter Dautzenberg, cateraar Mavis Hofwijk, rondleidster en actieve bewoonster Jenny van Dalen, oud-voorzitter van de bedrijvenvereniging VAZO Marcel La Rose, oud-coördinator van de kinderboerderij Boer Floor, oud-nieuwslezeres en journaliste Noraly Beyer, vertrekkend voorzitter VAZO Ole Willemse en bestuurslid Hans Comis van kinderboerderij ‘t Brinkie.

[van website Stadsdeel Amsterdam-Zuidoost]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter