blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Opnieuw zelfmoordactie Kaieteurvallen

door Ivan Cairo

Paramaribo – Voor de tweede keer in twee maanden heeft een bezoeker van de Kaieteurvallen in Guyana een succesvolle zelfmoorpoging ondernomen. Na de wereldpopulaire toeristische attractie zaterdag samen met een groep buitenlandse toeristen te hebben bezocht, rende de 22-jarige Roshinee Pagwah terug en sprong van de rotsen in de waterval.

Roshinee Phagwa kaieteur_Detailfoto

De 22-jarige Roshinee Pagwah heeft een zelfmoordactie bij de Kaieteurvallen voorbereid en uitgevoerd. Foto: Demerarawaves

 

Tourgidsen probeerden haar nog te onderscheppen, maar de jonge vrouw was hen te snel af. Twee maanden geleden sprong een andere jonge vrouw ook al haar dood tegemoet tijdens een excursie. Zo meldden de media in Guyana.

Intussen heeft het ministerie van Toerisme een besluit afgekondigd, dat tot nader order bepaalde plekken aan de rand bij de vallen niet meer toegankelijk zijn voor publiek. “Bezoekers zullen in het vervolg geen toegang hebben tot de rand van de vallen of de plek waar de bezoekster is gesprongen. Dit verbod geldt tot nader orde”, aldus de verklaring van het ministerie. Het departement zegt naar “een permanente oplossing te zoeken voor de verontrustende trend waarbij misbruik wordt gemaakt van de watervallen”.

Voorlopig onderzoek heeft uitgewezen dat de vrouw de zelfmoordactie had voorbereid. Een week tevoren pleegde zij een reserving voor de tour. Ze belde elke dag naar de touroperator om te horen of er reeds voldoende gegadigden waren en of de trip doorging. Naar verluidt vertoonde ze geen afwijkend gedrag bij de waterval. Integendeel was ze opgewekt en liet a la dol kiekjes van zich nemen. Toen het gezelschap na enige tijd terugkeerde naar het vliegtuig, rende de jonge vrouw terug achterna gezeten door parkmedewerkers en een tourgids. Ze slaagden er niet in haar tegen te houden. Het ontzielde lichaam is nog niet geborgen.

Momenteel bevinden politieagenten en manschappen van de Speciale Troepen van het Guyanese leger zich ter plekke in afwachting van het moment dat het ontzielde lichaam van de vrouw komt bovendrijven. In september pleegde Gyaneshwarie ‘Lalita’ Sivanand ook zelfmoord door in de enorm hoge waterfval te springen. Haar lijk werd een week na het incident geborgen. In 2009 pleegde ook een andere vrouw zelfmoord op dezelfde plek.

[uit de Ware Tijd, 23 november 2015]

on 24.11.2015 at 13:52
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter