blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Opening Black Magic Woman Festival met divaconcert

Sabrina Starke

Black Magic Woman is very proud to present Sabrina Starke, Kris Berry en Zanillya! Drie award winning diva’s – één concert. Uniek, want niet eerder traden zij samen op! Verwacht een kleurrijke mix van soul, jazz, blues, folk, latin, reggae en hiphop.

Sabrina Starke //

Kris Berry

Sabrina Starke heeft al grote successen op haar naam staan. In Nederland, in haar geboorteland Suriname en daarbuiten. Met de release van haar debuutalbum in 2008, tekende zij een meerjarig contract bij het beroemde Amerikaanse jazzlabel Blue Note. Afgelopen zomer kwam alweer haar derde album uit: Outside the Box.

Kris Berry //
De op Curaçao geboren Kris Berry bracht in 2011 haar eerste EP uit, waarin ze de richting uitzette voor haar debuutalbum Marbles dat in april dit jaar uitkwam. Eerder al stond zij op North Sea Jazz Festival in Rotterdam en won op 4 oktober 2012 de Radio 6 Award voor Beste Soul & Jazz Talent.

Zanillya //
Zanillya’s muziek wordt omschreven als een muzikale ontdekkingsreis in verschillende talen: Papiamento, Nederlands en Engels. De unieke manier waarop zij verschillende muziekstijlen met hiphop fuseert, werd in 2011 terecht bekroond met de Grote Prijs van Nederland.
Voor de begeleiding zorgen o.m. Pablo Nahar op contrabas en Sanne Landvreugd op saxofoon.

Voorafgaand aan het concert wordt het festival in stijl geopend tijdens een heerlijk en verzorgd openingsdiner. Toegang tot het diner is mogelijk via losse kaartverkoop.

De officiële opening wordt verricht door Tanja Jadnanansing.

Vervolgens wordt de Black magic Woman Award 2012-2013 uitgereikt aan een vrouw die zich op uitzonderlijke wijze heeft ingezet voor diversiteit in Nederland en in het bijzonder voor de empowerment van zwarte vrouwen. Marjorie de Cunha, winnares van vorig jaar, zal de award officieel overhandigen.

Verder is er de “MindMEP”, de jaarlijkse terugkerende gesproken column. Dit jaar zal er streng doch rechtvaardig “gemept” worden door Shantrelle Lewis (Caribbean Cultural Center African Diaspora Institute, New York) en de Indiase choreografe en danser Sheetal Gandhi.

18.00 uur
Studio 1
Openingsdiner – toegang € 15,-
20.00 uur
Ymerezaal
Opening met concert – toegang € 15,-

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter