blog | werkgroep caraïbische letteren

Opening Black Achievement Month

De opening vindt plaats met het theaterstuk Tussen de wereld en mij dat is geïnspireerd door gelijknamige novelle Between the world and me van de gelauwerde Amerikaanse schrijver Ta Nehisi Coates.

Het boek is een lange brief van de auteur aan zijn 15-jarige zoon waarin hij beschrijft hoe het is om als zwarte jongen op te groeien in Amerika. Een Amerika dat zichzelf voorhoudt dat raciale tegenstellingen tot het verleden behoren, maar aanhoudende gewelddadige incidenten laten een andere werkelijkheid zien. Het theaterstuk is een muzikale theatrale bewerking die naar de Nederlandse samenleving is vertaald door John Leerdam.

In het stuk zijn de volgende artiesten te zien: Spoken word artiest Liza Ma Neza, de zangers Glen en Jaïr Faria, danseres Junadry Leocaria, ballerina Sebia Plantefève-Castryck en musicalist Walter E. Muringen. De presentatie is in handen van Noraly Beyer.

ITA, Grote zaal
Duur: 20:00 – 21:30 uur
Toegangsprijs € 25 Bestellen

Black Achievement Month

De Black Achievement Month wordt jaarlijks in de maand oktober gehouden. Het festival heeft als doel de uitzonderlijke talenten van mensen met Afrikaanse roots in de schijnwerpers te zetten. Dit jaar vindt de Black Achievement Month van 1 oktober t/m 1 november plaats in Almere, Amsterdam, Den Haag, Leiden, Middelburg, Utrecht en Rotterdam.

Het thema van dit jaar is ‘Verbonden Generaties’. “Hiermee geven we aan, dat iedere generatie gevormd wordt en voortbouwt op een vorige generatie. We zijn geen losse individuen en leven niet uitsluitend in het hier en nu. We komen van ver en geven het stokje door aan de toekomstige generatie. We staan, als het ware, op elkaars schouders. Het verleden werkt door in het heden en heeft gevolgen voor de toekomst. Dit gegeven, dit besef is essentieel”, aldus John Leerdam, artistiek leider van de Black Achievement Month.

De Black Achievement Month richt zich op drie pijlers:

  1. B: Beeldende kunst en theater: tentoonstellingen, voorstellingen, films;
  2. A: Artiesten: zangers, dansers, musici, acteurs, theatermakers, spoken word artiesten;
  3. M: Maatschappelijk debat en discussie: over actuele en beeldbepalende thema’s, die gevoerd worden met wetenschappers, professionals, ondernemers, sporters, intellectuelen en schrijvers.

LEES HET BLACK ACHIEVEMENT MONTH MAGAZINE

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter