blog | werkgroep caraïbische letteren

Op Puerto Rico heeft nooit een ramp plaatsgevonden (aldus president Trump)

door Michael Persson

Het blauwe zeil tussen de palmen golft in de bries, een rimpeling die een herinnering en een waarschuwing is: dit is de wind die alles kapot kan maken. Onder het zeil zitten twintig mensen op houten bankjes, iemand speelt gitaar en pastoor Benjamin Irizarry probeert de mensen moed in te praten. Kijk naar al dat groen, zegt hij.

Verbinding - Aart G. Broek

Verbinding – foto Aart G. Broek

Er zat na de ramp geen blad meer aan de bomen, maar de natuur is teruggekomen. Gerard Santiago (28) knikt, een jonge kerel in een zwart overhemd met een kersverse bijbel in de hand. Ook hij is terug, nadat hij naar Florida was gevlucht. ‘Ik voelde me schuldig. Nu ben ik hier. Ik moet voor mijn mensen zorgen. En ik moet met mijn mensen lijden.’

Lees hier verder op de website van de Volkskrant, 22 september 2018.

on 22.09.2018 at 8:00
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter