blog | werkgroep caraïbische letteren

Onvrede over verwijderen poster Hebdo

ZWOLLE – Journalist Paul Scheffer heeft donderdag uit protest niet deelgenomen aan een debat over vrijheid van meningsuiting voor studenten journalistiek aan de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Scheffer zou spreken, maar zag daar vanaf nadat de schoolleiding posters waarop de bijeenkomst werd aangekondigd weghaalde omdat die beledigend zouden zijn voor moslimstudenten.

FRANCE-ATTACKS-CHARLIE-HEBDO-MEDIA-FRONTPAGE

Op de posters stond een cover van Charlie Hebdo met daarop de profeet Mohammed. Scheffer heeft geen enkel begrip voor het besluit van de schoolleiding om de posters weg te halen. ,,Juist een school voor journalistiek moet aankomende journalisten leren niet te wijken voor intimidatie.” Website mijnz.nl citeert uit een email die hij stuurde aanBas Mesters, de directeur van de opleiding journalistiek. ,,Ik denk dat ergens een grens moet worden getrokken in het toegeven aan angst, en je besluit om het affiche voor het debat over journalistiek na Chalie Hebdo ‘te kuisen’ is volgens mij een stap te ver.”

1280px-Paul_Scheffer_2

Mesters zelf staat nog steeds achter het besluit, legt hij uit. ,,Dat affiche is door de hogeschool aangepast uit respect voor moslimstudenten die wij ook hebben en die zich ook bij ons thuis moeten voelen. We hangen ook geen spotprent van Jezus of Boeddha op de gevel. Angst heeft bij deze keuze geen enkele rol gespeeld.”

ontleend aan de website van De Telegraaf, 20.02.2015; voor een commentaar, zie GeenStijl.

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter