blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Ongekend oneigenlijk

door George Lichtveld
Suzy [Camelia-Römer] vindt Coho en het Landspakket ‘ongekend onrecht’. Zij beschuldigt Nederland ervan Curacao onrecht aan te doen door uitvoering van het Landspakket en het Caribisch Orgaan voor Hervorming en Ontwikkeling (Coho) af te dwingen in ruil voor liquiditeitssteun. Nederland moet niet zeuren maar zonder condities te stellen de portemonnee opentrekken om onze financiële nood te verlichten, punt uit.

Haar standpunt is zo extreem oneigenlijk tot aan het gestoorde af en doet zo onwezenlijke aan dat ik niet weet waar te beginnen om al die hypocrisie en bedrieglijkheid bloot te leggen. Maar laat mij, in landsbelang, toch een poging wagen.

George Lichtveld / Persbureau Curaçao

Wat Suzy als chantage en/of machtsmisbruik wenst neer te zetten is feitelijk een laatste poging van Nederland om, daar waar alle voormalige pogingen om van onze lokale politici goed bestuur af te dwingen, zijn mislukt. Met het Landspakket en Coho heeft Nederland in feite het huiswerk gemaakt van onze politici die gewoon niet in staat zijn gebleken om een aktieplan op te stellen laat staan dat plan uit te voeren. Den Haag heeft als een schooljuffrouw netjes op een rijtje gezet wat er allemaal moet gebeuren en dwingt thans, gefinancierd uit eigen middelen, de uitvoering daarvan af. Dit omdat Den Haag inziet dat anders de Curaçaose burgers het kind van de rekening zullen worden.

Lees de kritiek verder op de website Knipselkrant Curaçao, 18 februari 2019.

Suzy Camelia-Römer, gewezen premier Antillen / foto Persbureau Curaçao


Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter