blog | werkgroep caraïbische letteren

Onderscheiding Hongaarse Academie der Wetenschappen voor Michiel van Kempen

De Hongaarse Academie der Wetenschappen heeft besloten de onderscheiding “Pro Cooperatione” toe te kennen aan Michiel van Kempen. De onderscheiding heeft te maken met de gastcolleges over Caraïbische literatuur die prof. dr Van Kempen al jarenlang geeft aan universiteiten in Hongarije (de Universiteit van Debrecen en in Boedapest de ELTE), bijdragen aan Hongaarse tijdschriften en het Erasmus-samenwerkingsverband dat hij mee tot stand kon brengen tussen de Universiteit van Debrecen en de Universiteit van Amsterdam.

Foto: Van Kempen voor het hoofdgebouw van de Universiteit van Debrecen met stafleden van het instituut voor neerlandistiek, onder wie dr Gábor Pusztai.

Michiel van Kempen bezet sinds 2006 de bijzondere leerstoel Nederlands-Caraïbische Letteren, ingesteld vanwege de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde en met steun van de Vereniging KITLV en KITLV/KNAW.

[van de KITLV-site, 21 januari 2020]

Michiel van Kempen awarded by Hungarian Academy of Sciences

Michiel van Kempen received the “Pro Cooperatione” award for his teaching at Hungarian universities, his contributions in Hungarian journals and the Erasmus partnership he co-initiated between the UvA and the University of Debrecen. Michiel van Kempen is professor by special appointment of Dutch Caribbean literature made possible by the Royal Netherlands Institute of Southeast Asian and Caribbean Studies (KITLV). The chair for Dutch Caribbean literature exists since 2006 and is recently prolonged with four years. Interview with Michiel van Kempen in Folia.

[from Amsterdam School of Historical Studies, Newsletter February 2020]

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter