blog | werkgroep caraïbische letteren

Odyssee d’Amour gerestaureerd

De film Odyssee d’Amour van Pim de la Parra is door EYE Film Instituut Nederland (voorheen Filmmuseum) gerenoveerd en gedigitaliseerd, en zal eind september op het Nederlands Film Festival in Utrecht in aanwezigheid van producers, regisseur & cast & crew in een speciale voorstelling worden vertoond. Odyssee d’Amour speelt zich geheel af op Bonaire en is gesproken in het Engels, Nederlands en Papiamentu. Tal van Nederlandse en Antilliaanse acteurs zijn er in te zien: Herbert Flack, Sarah Brackett, Patty Brard, John van Dreelen, Thom Hoffman, Devika Strooker, Liz Snoyink, Eddie Marchena, Ramon Todd Dandaré, Lilian van Everdingen, Mavis Helmeyer, Laura Quast. De muziek is van La Sonora Matancera, Eddy Bennett en Adriaan van Noord. Cameraman was Frans Bromet. De 107 minuten durende rolprent was De la Parra’s duurste film ooit als regisseur. (Als producer was Dakota van Wim Verstappen de duurste filmproductie waar De la Parra ooit bij betrokken was.)

Zodra de dvd in 2012 wordt uitgebracht zal de film voor het eerst, bijna een kwart eeuw na de opnamen, kunnen worden gezien door de bevolking van Bonaire. Ten tijde van het uitbrengen van de film, anno 1986/87, waren er op Bonaire geen bioscopen meer in bedrijf.

Er is een persboek digitaal beschikbaar gekomen, waarin alle op de film voorkomende credits vermeld zijn en dat een indruk geeft van de kleine militaire operatie die dit filmavontuur voor crew & cast inhield. Veel medewerkers voor en achter de camera worden extra belicht en de eenvoudige gecompliceerdheid van deze filmproductie komt duidelijk naar voren in dit verhaal van de producers & presenters Ruud den Drijver en Lea Wongsoredjo. Het persboek eindigt met de intentieverklaring van ontwerper-regisseur Pim de la Parra als introductie bij het screenplay, dat tot stand kwam in samenwerking met Rudi F. Kross en Dorna van Rouveroy.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter