blog | werkgroep caraïbische letteren
0
 

Not in my Backyard: Suriname

Sinds 12 augustus is Desi Delano Bouterse president van Suriname. Aanhangers roemen zijn leiderschap en verwachten veel van zijn beloofde hervormingen. Anderen zien de verkiezing van de in Nederland bij verstek veroordeelde Bouterse als Surinames definitieve stap naar onafhankelijkheid.

In deze zevende aflevering van Not in my Backyard geven deskundigen hun mening over de achtergrond van de Surinaamse verkiezingen. Wat mag er van Bouterse verwacht worden? Breekt Suriname inderdaad met Nederland? En vindt het dan aansluiting bij Zuid-Amerika? Of dreigt een internationaal isolement en wordt Suriname teruggeworpen in de tijd?

Not in my Backyard is de maandelijkse internationale actualiteitenrubriek van De Balie met deze aflevering o.a. John Jansen van Galen (Suriname-kenner, journalist) en Ernestine Comvalius (directeur Bijlmer Parktheater). Daarnaast zijn er bijdragen vanuit Suriname, columns van Peter Pannekoek (Comedytrain) en Lars van Troost (Amnesty International), en is er muziek van Jomato Foe.

Datum: dinsdag 26 oktober 2010
Aanvang: 20.30 uur
Lokatie: De Balie, Kleine Gartmanplantsoen, Amsterdam
Kijk voor meer informatie op www.debalie.nl/notinmybackyard

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter