blog | werkgroep caraïbische letteren

Noni Kooiman met kookboek in Den Haag

In Switi Sranan viert chef-kok en kookboekauteur Noni Kooiman in 120 recepten de culinaire rijkdom van het land van haar vader: van samosa’s en bakkeljauwkroketjes tot salade van bakbanaan en roti met alles erop en eraan. En van saotosoep en snert (ja echt) tot pom, peperganache en tangy tamarindepunch.

Suriname is een land met een belangrijk verhaal dat niet beter verteld kan worden dan aan de hand van eten. Naast de Inheemse bevolking bestaat de Surinaamse maatschappij voor het grootste deel uit Hindoestanen, Creolen, Marrons, Javanen en Chinezen. De Surinaamse keuken is een smeltkroes van alle mensen die er door de jaren heen terecht zijn gekomen en de ingrediënten, kooktechnieken en gerechten die zij met zich meebrachten.  

Noni Kooiman woonde als kind in Suriname en werkte de afgelopen tien jaar in verschillende restaurants, waaronder Rose Bakery in Parijs en onder meer bij Toscanini, Vuurtoreneiland en Coba in Amsterdam. Ze werkt als kookboekschrijver, kok en freelance foodstylist en woont met haar vriend en twee kinderen in Amsterdam. In 2020 verscheen haar eerste kookboek, Inmaken, dat ze schreef met Jonah Freud.

Op zaterdag 24 juni komt Noni Kooiman bij boekhandel De Vries Van Stockum in Den Haag heerlijke hapjes uit haar kookboek Switi Sranan laten proeven. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om jouw exemplaar van het boek te laten signeren.

Wat: Meet & Greet en proeverij
Waar: De Vries Van Stockum Den Haag
Wanneer: Zaterdag 24 juni 203, vanaf 13.00
Toegang: Gratis
Aanmelden: Graag, door een e-mail te sturen naar passage@devriesvanstockum.nl

OVER HET SURINAMEWEEKEND

Zaterdag 24 juni en zondag 25 juni staan bij De Vries Van Stockum in Den Haag volledig in het teken van Suriname. Ontdek de rijke cultuur, boeiende geschiedenis en verrukkelijke keuken van Suriname tijdens dit speciale weekend.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter