blog | werkgroep caraïbische letteren

Nina de la Parra: ‘Grote verwarring. Grote verwarring.’

Nina de la Parra: ‘Ik hoef geen pom te eten om te bewijzen dat ik Surinaams ben’

Theatermaker Nina de la Parra won deze week de cabaretprijs Neerlands Hoop. Maar een cabaretier voelt ze zich niet. ‘Cabaret klinkt als ‘leuk doen’. Ik wil dat mijn werk pijn doet.’

door Leonie van Nierop

Nina de la Parra (34) wacht niet in het hostel in het Amsterdamse Oosterpark waar we hebben afgesproken om koffie te halen. Ze staat er tegenover bij een boom, appt ze. „Lange zwarte jas en gele schoenen.” Ze mediteert hier vaak. Bij de vijver vindt ze rust.

Maandag ontving ze de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor „de meest veelbelovende theatermaker met een groot toekomstperspectief”, voor haar eerste voorstelling: Gods Wegen. De jury noemde haar tempo „overdonderend”, haar voorstelling „een wervelwind”, haar identiteit „vloeibaar” en „haar innerlijke onrust voelbaar”.

Lees hier het hele interview, in NRC, 29 otkober 2021


WIE IS

Nina de la Parra (1987) studeerde drama in Stratford-upon-Avon, Engelse en Duitse taal en literatuur in Edinburgh en regie in Essen.

Sanne Landvreugd. Foto © Michiel van Kempen

Ze regisseerde verscheidene Duitse gezelschappen en was regie-assistent bij Toneelgroep Amsterdam (ITA).

Sinds 2019 speelt ze de voorstelling Gods Wegen, met regisseur Titus Muizelaar en saxofonist Sanne Landvreugd. Afgelopen maandag ontving De la Parra voor deze voorstelling de cabaretprijs Neerlands Hoop.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter