blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuws of Nonsens: Mediastrijd om Suriname, met Ellen de Vries

Lezing bij Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid

Onderzoeksjournalist Ellen de Vries neemt in deze expertlezing de invloed van de Nederlandse media op de recente, turbulente geschiedenis van Suriname onder de loep: de (post) militaire periode (1980-1992). In deze tijd nam rebellenleider en politicus Ronnie Brunswijk, met steun van het Surinaams verzet in Nederland, het op tegen legerleider Desi Bouterse en Nederland.

 

De Vries is publicist en onderzoeker. Ze is geïnteresseerd in beeldvorming en de maatschappelijke verhoudingen in een postkoloniale tijd. Onlangs verscheen van haar nieuwste boek: Mediastrijd om Suriname – Van mythemakers tot nieuwsverduisteraars.

Datum: vrijdag 8 december van 15:30 tot 17:00
Plaats: Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid
Media Parkboulevard 1, 1217 WE Hilversum

Tickets
De lezing is gratis voor studenten van journalistieke opleidingen op vertoon van studentenkaart. Studenten bezoeken het museum en de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck tegen een gereduceerd tarief.
Toegang voor de lezing is inbegrepen bij je toegangskaartje voor Beeld en Geluid, en gratis op vertoon van Museumkaart of BankGiro Loterij-VIP KAART.

Voor tickets klik hier

Nieuws of nonsens expertlezingen

In het kader van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens: #demediamindfuck programmeert Beeld en Geluid maandelijks een expertlezing van een uur, waarin een gerenommeerde (onderzoeks)journalist de werking van de journalistiek en nieuwsmedia analyseert. Of je nu gewoon meer wil weten over de werking van nieuws of dat het je dagelijks werk is: als je verdieping zoekt zijn deze lezingen voor jou.

Elke journalist zoomt in op zijn of haar eigen onderzoeksgebied, waardoor er binnen de reeks een overzicht ontstaat van verschillende journalistieke thema’s, zoals misdaad, politiek, klimaat of oorlogsverslaggeving. Ze illustreren hun verhaal met actuele en historische videofragmenten uit de audiovisuele collectie van Beeld en Geluid.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter