blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuwe Talkshow: Voices of Black Magic Women

Vrijdag 15 oktober lanceert Black Magic Woman een talkshow met de naam Voices. Met dit nieuwe initiatief geeft Black Magic Woman een stem aan zwarte- migranten vrouwen van alle leeftijden en achtergronden. Met elkaar stellen zij actuele ontwikkelingen en trends van de huidige maatschappij aan de kaak. De presentatie is in handen van Tanja Jadnanansing. Het thema van deze eerste editie is spiritualiteit.

Aanvang van de talkshow is 19:30, entree: gratis

De betekenis van spiritualiteit is voor een ieder persoonlijk. Zes verschillende vrouwen nemen plaats op de bank en samen met hen komen de diverse vormen van spiritueel bezig zijn aan bod. Tijdens Voices gaan we dieper in op de spiritualiteit van de Black Magic Woman. Wat betekent spiritualiteit voor hen en is deze spiritualiteit een verrijking voor de huidige Nederlandse samenleving? Een presentatie van sterke, krachtige, vrouwen die hun verhaal delen. Onder leiding van Muna Shirwa geven performance dichters hun poëtische kijk op spiritualiteit.

Voices is een nieuw platform van het Black Magic Woman. Naast het jaarlijkse Black Magic Womanfestival brengt de organisatie vier keer per jaar een talkshow. Een talkshow met ruimte voor ontmoeting, dialoog, bewustwording en empowerment. Thema’s van de talkshow worden aangedragen door de vrouwen zelf. De eerste Voices vindt plaats op 15 oktober. Tijdens het Black Magic Woman festival van 11 t/m 14 november is de tweede editie van Voices.

Wat is het Black Magic Woman Festival?
Het Black Magic Woman Festival is in 1996 op initiatief van Krater Theater gestart om vrouwelijke professionele en semi-professionele artiesten uit verschillende windstreken voor het voetlicht te brengen. Het festival biedt dans, muziek en theater, optredens op het gebied van poëzie, literatuur, beeldende kunst, documentaire, film, multimedia, debat en diverse workshops. Maar ook eten, cocktails en gezelligheid. Dit jaar vindt het festival plaats van 11 t/m 14 november.

www.blackmagicwomanfestival.nl
www.facebook.com/blackmagicwomanfestival.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter