blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuwe editie van Waterjager verschenen

Chris Polanen op de 9de Caraïbische Letterendag

Zojuist is een nieuwe druk verschenen van de debuutroman van Chris Polane, Waterjager. Chris Polanen is een van de 12 nieuwe schrijvers die hun opwachting maken op de komende Caraïbische Letterendag, gewijd aan de jongste Nederlands-Caraïbische generatie.

Na een dijkdoorbraak is Paramaribo onder water komen te staan. De bewoners zijn weggetrokken: alleen de goudzoekers, vissers en prostituees zijn gebleven. De stad wordt geregeerd door eigen wetten, met in het middelpunt Jean Christoph, die met harde hand de orde probeert te bewaren.

Dan verschijnt zijn broer Joshua in de stad. Twintig jaar eerder vertrok hij met zijn moeder naar Nederland, op de vlucht voor het water. Hij heeft er nooit kunnen aarden en probeert nu een thuis te vinden in het land van zijn jeugd. Joshua wordt ondergedompeld in een chaotische samenleving waarin het recht van de sterkste geldt. Hij maakt kennis met flamboyante figuren als de mysterieuze Aparecida, de melancholische zanger Eddy en de gewelddadige tweelingbroers Roy en Ray. Ambrose, een overleden jongen die in hun dromen verschijnt, doet verontrustende voorspellingen. Als de situatie in de stad steeds grimmiger wordt, verandert Joshua’s zoektocht naar een thuis in een spirituele ontdekkingsreis naar de zin van het leven.

In Waterjager schept Polanen een exotische, droomachtige wereld en neemt hij de lezer mee in een wervelend verhaal over broederliefde, ontheemding en verlangen.

Chris Polanen, Waterjager. Uitgeverij Lebowski. Omvang 288 pagina’s. € 19.99. Het boek is ook verkrijgbaar bij de boekenstands tijdens de Caraibische Letterendag op zaterdag 9 november, programma begint om 19.00 uur precies in de OBA, Amsterdam.

on 02.11.2019 at 11:59
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter