blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuwe Bijlmer boekt! met Joke van Leeuwen

Op dinsdag 18 november 2014 is het weer Bijlmer Boekt; deze keer met Joke van Leeuwen, Nathalie Baartman, Said El Haji, Kabier Noor Mohamed, Simone Zeefuik en Sanne Landvreugd. De presentatie is als altijd in handen van Christine Otten.

Literair variété met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs en muzikanten in een avondvullend revue-achtig programma. Werelden worden bij elkaar gebracht met literatuur in de breedste en spannendste zin van het woord.

Deze editie opent met niemand minder dan Joke van Leeuwen. Deze creatieve alleskunner is niet alleen een zeer succesvol romanschrijfster, ze won in 2013 de AKO literatuurprijs met haar roman Feest van het begin, maar schrijft ook zeldzame kinderliteratuur die zowel diepgang als humor bevat. Ook ontving Van Leeuwen de C. Buddingh-prijs voor haar poëziebundel Laatste lezers.

Cabaret is er in de vorm van Nathalie Baartman. Deze cabaretière is niet van deze tijd, ze eet nog rijstepap en in haar ideale wereld breien de mensen in de trein in plaats van dat ze naar hun verlichte schermpjes staren. Baartman maakt zich druk om de wereld en deelt deze zorgen op unieke manier met het publiek.

Nathalie_Baartman-Stam

Nathalie Baartman

Met schrijver Said El Haji als uitvoerder van de vaste Bijlmer Boekt! schrijfopdracht heeft u absoluut niet de minste voor u. El Haji is werkzaam als schrijver, publicist, columnist, blogger en schrijfdocent. Zijn succesvolle debuutroman De dagen van Sjaitan is inmiddels ook in het Frans verschenen en hij werkte tevens als redacteur van het literair-journalistieke tijdschrift Passionate Magazine. Zijn nieuwste roman Sta op en leef, vader, verscheen eind november 2013.

Muziek wordt verzorgd door Kabier Noor Mohamed, ook wel de Hindoestaanse André Hazes genoemd. In zijn eerste theatershow De wonderbaarlijke genezing van een depressieve moslim gaat hij op zoek naar zijn eigen levenslied, en speciaal voor Bijlmer Boekt! komt hij ook bij ons zoeken.

Het jonge talent van deze editie is Simone Zeefuik, een schrijfster wiens werk zich richt op politieke beeldvorming in de media, anti-black racism en representatie. Zeefuik is de oprichter van poetry platform RE:Definition en werkt momenteel aan de choreopoem An Orange Blues over het leven van ongedocumenteerde heren en dames in Nederland.

De muzikale begeleiding wordt deze editie eenmalig niet verzorgd door onze trouwe Pablo Nahar, maar door de minstens zo begaafde saxofoniste Sanne Landvreugd. Komt dat zien!

Bijlmer Boekt is een initiatief van het Bijlmer Parktheater en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.
Locatie: Bijlmerparktheater
Aanvang: 20.00 uur

Eindtijd ± 22.00u

ticket (inclusief drankje) €13,50 of met busretour €18,50
met korting (inclusief drankje) €11,00 of met busretour €16,00

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter