blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuwe Bijlmer boekt! met Jeffrey Spalburg en Ntjam Rosie

Met: Jeffrey Spalburg, Tjitske Jansen, Ntjam Rosie, Vamba Sherif e.a. Presentatie Christine Otten. Muzikale begeleiding: Pablo Nahar.

Het veelzijdige Amsterdam Zuidoost is een broedplaats van bekend en onbekend talent op allerlei gebied: spoken word, rap, theater, comedy, dans, literatuur. Tijdens Bijlmer Boekt! worden werelden bij elkaar gebracht en zie je literatuur in de breedste en spannendste zin van het woord.
In de eerste Bijlmer Boekt! van 2014 schitteren Tjitske Jansen en Jeroen Zijlstra. Zij wilden al lang een programma samen maken en nu is het zover: Nieuws van twee kanten, waarin muziek en poëzie elkaar aanvullen in in elkaar opgaan. Ook te gast is cabaretier Jeffrey Spalburg. Hij zal delen van zijn nieuwste show op de planken zetten. Het jonge talent van vanavond is Marly en schrijver Vamba Sherif  schrijft speciaal voor de gelegenheid een verhaal over de Bijlmer en Ntjam Rosie zal de avond afmaken met haar sfeervolle muziek en haar soul-stem. Wees er bij!

Cabaretier, acteur, comedian en schrijver Jeffrey Spalburg kennen we o.a. van zijn eigen cabaretvoorstelling Brommers Kiek’n die in 2008 in première ging. Daarna volgden nogSpiekerboks (2010) en Thuus (2012) en in 2014 is het tijd voor de vierde voorstelling Baas. Zijn Twentse jeugd speelt in alle voorstellingen een grote rol. Als acteur speelde hij bijMade in Da Shade en tussendoor treed hij nog op in het Comedycafé en schrijft hij TV programma’s.

Vamba Sherif (1973) is schrijver van o.a. Zwijgplicht en Koninkrijk van Sebah. Hij werd geboren in Liberia, groeide op in een milieu van Afrikaanse intellectuelen. Een groot deel van zijn jeugd bracht hij door in Koeweit, waar hij de Golfoorlog meemaakte. In 1993 kwam hij naar Nederland, waar hij rechten studeerde. Hij beheerst naast drie Afrikaanse talen ook Arabisch, Engels en Nederlands.

Tjitske Jansen (1971) studeerde af als theaterdocent. Ze publiceerde de dichtbundels Het moest maar eens gaan sneeuwen (2003) en Koerikoeloem (2007) waarmee ze de Anna Bijns Prijs won. Ze las haar werk voor op radio, tv, festivals, scholen en universiteiten, in binnen en buitenland. Ze werkt graag en vaak met muzikanten samen. Met violist/componist Jasper le Clerq maakte ze in 2013 een poëzievoorstelling: Gedichten waar je (nog) aardiger van wordt. In hetzelfde jaar met zanger/ muzikant/ componist Jeroen Zijlstra Nieuws van twee kanten. Jansens derde bundel Voor altijd het laatst komt uit in het najaar van 2014.

Ntjam Rosie (1983) werd geboren in Kameroen en verhuisde later naar Nederland. Als zangeres studeerde ze cum laude af bij Codarts en in 2008 verscheen haar debuutalbumAtouba, een mix van jazz, soul en pop. Haar nieuwste album heet At the Back of Beyond.

Datum: dinsdag 11 februari 2014
Locatie: Bijlmerparktheater, Amsterdam-Zuidoost
Aanvang: 20.00 uur

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter