blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuwe Bijlmer Boekt met Annejet van der Zijl, Valery Levant, Cheyenne Toney e.a.

Bijlmer Boekt is literair variété met schrijvers, dichters, maar ook theatermakers, comedians, acteurs en muzikanten in een avondvullend revue-achtig programma.

Op 10 september gaat Bijlmer Boekt alweer het vierde seizoen. Hét literaire variétéprogramma in Amsterdam-Zuidoost brengt werelden bij elkaar met literatuur in de breedste en spannendste zin van het woord. In deze editie gebeurt dat in nog bredere zin dan normaal: Bijlmer Boekt geeft een exclusieve preview van het Read my world Festival, dat een paar dagen later plaatsvindt in de Tolhuistuin en draait om Caraïbische literatuur.

flyer BB 2014-09-10_0

Eén van de hoofdgasten van het Read My World Festival is de Caraïbische schrijver en dichter Vladimir Lucien (Saint Lucia, 1988). Na een korte carrière als acteur studeerde Lucien Engels en Theaterwetenschappen. Zijn werk verscheen in verschillende literaire tijdschriften en werd opgenomen in de bloemlezing Beyond Sandre Grande. Tevens is hij de scenarioschrijver van de documentaire The Merikins (2012) over de geschiedenis van Amerikaanse ex-slaven in Trinidad. Lucien debuteerde in mei dit jaar met de bundel Souding Ground.

 

Vladimir Lucien

Vladimir Lucien

De befaamde schrijfopdracht – het schrijven van een verhaal over Zuidoost of de Bijlmer – wordt ditmaal uitgevoerd door Annejet van der Zijl. Praktisch al haar boeken zijn bestsellers geworden, drie ervan zijn verfilmd. Haar bekendste titel is Sonny Boy, de reconstructie van een waargebeurd liefdesverhaal in de Tweede Wereldoorlog. Op dit moment werkt ze aan een levensverhaal dat zich afspeelt tegen het decor van de Amerikaanse en Europese geschiedenis tussen 1875 en 1950.

Valéry Levant is het nieuwe talent van deze editie. De muziek wordt verzorgd door Cheyenne Toney, een rasechte Zuidoostse die het in de laatste editie van The Voice tot de halve finale schopte. Comedy is er van Matroesjka (Janneke Rinzema en Lisa Loeb), die op het Amsterdams Kleinkunst Festival de publieksprijs wonnen met hun voorstelling Naar Almere.

 

Annejet van der Zijl

Annejet van der Zijl

Ook worden er uiteraard weer een boekenpakket en vrijkaarten voor de volgende editie verloot.

Naast de bekende programmaonderdelen hebben we nóg een verrassing in petto, maar die houden we nog even voor onszelf.

Bijlmer Boekt is een initiatief van het Bijlmer Parktheater en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam.

Met Annejet van der Zijl, Valery Levant, Cheyenne Toney, Matroesjka en Vladimir Lucien
Presentatie: Christine Otten, muzikaal begeleid door Pablo Nahar

Locatie: Bijlmerparktheater, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, Eindtijd ± 22.00u

ticket (inclusief drankje) €13,50 of met busretour €18,50
met korting (inclusief drankje) €11,00 of met busretour €16,00

 

10 september 2014 - Bijlmer Boekt-SLAA-  credits Jean van Lingen

Christine Otten. Foto © Jean van Lingen

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter