blog | werkgroep caraïbische letteren

Nieuw kinderprentenboek Pasenshi van Diana Lebacs

Geheel naar de wens van wijlen Diana Lebacs is haar nieuwe kinderprentenboek Pasenshi op zaterdag 29 oktober 2022 groots in het Cultureel Centrum Curaçao gelanceerd. Kinderen van basisscholen en van scholen uit het speciaal onderwijs stonden centraal.

Foto’s © Gilbert Barbara. 

Oorspronkelijk is Pasenshi  een orale vertelling die door Diana Lebacs in de loop der jaren is aangepast. Het uitbrengen van dit kinderprentenboek in vier talen is een novum. Pasenshi is rijk geïllustreerd en geschikt voor kinderen in het basisonderwijs, zegt uitgeefster Denise de Jongh-Rekwest van Request Publishing.

Het boek heeft een boodschap voor de lezer en draagt ook bij aan de taalverwerving van de kinderen. Het woord ‘pasenshi’ heeft  meerdere betekenissen in het verhaal en moet door de lezer ontdekt worden. Het verhaal stimuleert het ‘logisch denken’ en biedt tevens de mogelijkheid om de creativiteit van de kinderen te prikkelen.

Dankzij  de campagne van de Stichting Kindereducatie Curaçao Padilanti, de bijdragen van de Fundashon Konstrui Awe i Mañan en de Child First Foundation en  dankzij donateurs uit Nederland, Aruba, Bonaire, Curaçao en St. Maarten kon het kinderprentenboek Pasenshi worden uitgegeven en aan alle kinderen op de basisscholen en scholen in het speciaal onderwijs te Curaçao ter beschikking worden gesteld.


Wij wensen de kinderen veel leesplezier met Pasenshi en hopen dat de scholen en leerkrachten volop gebruik zullen maken van dit kinderprentenboek.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter