blog | werkgroep caraïbische letteren

‘Nette’ inzendingen bij deelname Write Now! contest

door Merredith Bruce

Paramaribo – Personen die zullen deelnemen aan het Write Now! schrijfcontest moeten erop letten dat hun inzendingen geheel verzorgd worden ingeleverd. Hierop legt Robby Parabirsing, contactpersoon vanuit de Schrijversgroep ’77, de nadruk.
‘Rappa’, pseudoniem van Parabirsing, geeft de deelnemers als advies mee om desnoods een deskundige te vragen de inzendingen op taalfouten te screenen.
“Al die kleine gekke dingen kunnen maken dat je niet in de prijzen valt”, merkt Rappa op. Volgens hem moeten personen die op de een of andere manier helpen  taalfouten te corrigeren, als een coach beschouwd worden. “Men denkt vaak individualistisch, ja ik doe mee dus ik doe alles, nee..dat is het niet. Het is heel belangrijk dat je jouw stuk goed verzorgd indient.”
Hiernaast vraagt Rappa deelnemers ook om ervoor te zorgen dat de ingediende stukken origineel zijn. “Kom met iets aparts en creatiefs. Niet met die afgezaagde dingen”. Rappa doet deze opmerkingen als gevolg van gebeurtenissen bij het contest van vorig jaar, waarbij deelnemers onverzorgde stukken inzonden.
Write Now! Is een grote schrijfwedstrijd in de regio Rotterdam, waaraan aanvankelijk Nederland en Vlaanderen meededen. Vorig jaar sloot Suriname zich aan als derde participant. Jongeren tussen de 15 en 24 jaar kunnen hieraan meedoen. Inschrijven kan tot en met 1 april.

[uit de Ware Tijd, 19/03/2013]Klik hier voor een eerder bericht over Write Now.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter