blog | werkgroep caraïbische letteren

Nelson Mandela Gedenkteken

Op zaterdag 11 mei vindt de presentatie plaats van de drie schetsvoorstellen van het Nelson Mandela Gedenkteken in de Openbare Bibliotheek Amsterdam op het Bijlmerplein. De stad Amsterdam wil het mentale erfgoed van Mandela eren met een gedenkteken in de vorm van een kunstwerk in de Bijlmermeer, in het daar gelegen Nelson Mandelapark.
De ambitie is een kunstwerk van hoge artistieke kwaliteit met internationale allure dat door een breed publiek wordt gewaardeerd.
Iedereen is van harte welkom om deze publieke presentatie bij te wonen en te reageren op de schetsvoorstellen. In verband met de beperkte ruimte vragen we je om vóór donderdag 9 mei aan te melden via het mailadres: s.ubro@cbkzuidoost.nl

Datum: zaterdag 11 mei
Tijd: 18 tot 20 uur
Locatie: Openbare Bibliotheek Amsterdam, Bijlmerplein 393, 1102 DK Amsterdam
De presentatie zal voornamelijk in het Engels zijn. De reacties kunnen zowel in het Engels in het Nederlands gegeven worden.
Aanmelden kan door een maitje te sturen naar: s.ubro@cbkzuidoost.nl

Zij zijn uitgekozen door een onafhankelijke kunstcommissie, bestaande uit Noraly Beyer (voorzitter), Bart Luirink (journalist ZAM magazine en vertegenwoordiger Nelson Mandela Foundation NL), Charl Landvreugd (kunstenaar en curator), Joya Mooi (muzikant van Zuid-Afrikaanse afkomst) en Hans Mooren (bewoner stadsdeel Zuidoost met sterke relatie Zuid-Afrika vanuit de vakbond en vrijwilligers werkzaamheden).

Programma
Je bent van harte welkom om op 11 mei aanwezig te zijn en te reageren op de schetsvoorstellen. Het programma is in handen van presentatrice en journalist Nicole Terborg en wordt afgewisseld met interactieve intermezzo’s van jonge makers uit Zuidoost: MC Lost, Claudio Ritfeld, Amber Terlouw (thegodber), House of Vineyard, GHQST, AiRich, Levi Gijsbertha leveren hun creatieve bijdrage. De avond wordt afgesloten met een borrel. In verband met de beperkte ruimte vragen we u om vóór donderdag 9 mei aan te melden via het mailadres: s.ubro@cbkzuidoost.nl

Vervolg
Na 11 mei is het nog mogelijk om te reageren op de schetsvoorstellen via de website van CBK Zuidoost: www.cbkzuidoost.nl.
Na 19 mei is het niet meer mogelijk te reageren, omdat alle reacties dan worden ingezameld en doorgegeven aan de kunstcommissie.
Het definitieve besluit wordt op de Nelson Mandela Dag op 18 juli door Stadsdeel Zuidoost bekendgemaakt.
CBK Zuidoost als procesbegeleider
CBK Zuidoost is door Stadsdeel Zuidoost / Gemeente Amsterdam gevraagd om het proces van realisatie te coördineren.

Van een longlist van 150 kandidaten heeft bovengenoemde kunstcommissie deze drie kunstenaars geselecteerd die op 11 mei hun schetsvoorstellen zullen presenteren. De kunstcommissie maakt de finale keuze. Voorafgaand aan hun keuze krijgt het publiek – de inwoners van Zuidoost én natuurlijk ook de inwoners van Amsterdam – de mogelijkheid om tijdens de presentatie te reageren op de plannen van de kunstenaars.

Na de presentatie hebben de drie kunstenaars tot 1 juli de tijd om hun schetsvoorstellen bij te stellen en in te dienen bij de kunstcommissie. De kunstcommissie maakt de uiteindelijke keuze wie de opdracht zal gaan uitvoeren.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter