blog | werkgroep caraïbische letteren

Nederlandse première My Ras Tafari Roots

Na de uitverkochte première van Vision of Paradise en de exclusieve vertoning van Art Connect, strijkt Reggae Vibrations op vrijdag 6 mei voor de derde keer neer in De Balie. Tijdens deze avond beleeft de fascinerende  documentaire My Ras Tafari Roots om 21.15 uur zijn Nederlandse première in het bijzijn van regisseur David Verhaeghe en scenarioschrijver Karel Michiels.  

filmposter Ras Ta Roots

In My Ras Tafari Roots gaat de Belgisch-Italiaanse regisseur David Verhaeghe op zoek naar de waarheid achter zijn familiegeschiedenis, of beter gezegd, familieraadsel: is hij een achterkleinzoon van de legendarische keizer Haile Selassie van Ethiopië, geboren Ras Tafari Makkonen, goddelijk middelpunt van een religie die naar hem genoemd is? Het resultaat is een fascinerende en intensieve speurtocht van een jonge Europeaan die via vergeten familieleden in Italië en Cyprus op zoek gaat naar zijn Afrikaanse roots. Uiteindelijk lijkt de natuurlijke mystiek van de Jamaicaanse Rasta’s David nog het meest op het spoor te zetten van de keizerlijke familie zelf. Zal hij de waarheid over zijn afkomst zo alsnog kunnen achterhalen?
Na de succesvolle première en daaropvolgende vertoningen in België, presenteert Reggae Vibrations met gepaste trots de allereerste vertoning van My Ras Tafari Roots in Nederland. Regisseur David Verhaeghe zal, samen met scenarioschrijver Karel Michiels en de twee crewleden Tom Vantorre (camera) en Yves Bosschaerts (geluid), in Amsterdam aanwezig zijn om de film te introduceren en een Q&A te doen. Na de film is er dit keer geen feestje in de Paradiso, zoals tot nu toe gebruikelijk was. Het betreft dus een Reggae Vibrations Film Edition, met My Ras Tafari Roots en de makers als stralend middelpunt.

Kaarten voor de film kunnen online besteld worden op de website van De Balie via deze link. Reserveren via telefoonnummer 020 553 5151 (na 16.00 uur) of langskomen om kaarten te halen (Kleine-Gartmanplantsoen 10) kan ook. Vooraf bestellen of reserveren wordt aangeraden, aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn.

 

“Er loopt een rood-geel-groene draad van Jamaica naar Ethiopië: voor de Rastafari’s is de Ethiopische keizer Haile Selassie de messias. Maar was hij ook de overgrootvader van VRT-regisseur David Verhaeghe, en loopt er dus ook een lijn van Addis Abeba naar Brussel?” – Inge Schelstraete, redactrice cultuur & media bij De Standaard.

“My Ras Tafari Roots sleept je mee in de zoektocht naar een identiteit, door het verleden en heden, en laat je vergeten dat je eigenlijk naar een documentaire kijkt.” – Btisam Akarkach, filmrecensent bij KIFKIF.be.

on 25.04.2016 at 10:03
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter