blog | werkgroep caraïbische letteren

NAKS.NL-award wordt jaarlijks

PARAMARIBO – De NAKS.NL-award wordt jaarlijks uitgereikt. Dit zegt Maritha Kitaman voorzitter van Stichting Naks Nederland aan DWT, “Hij krijgt zeker een jaarlijks karakter, omdat ik vind dat mensen uit onze gemeenschap, die zich inzetten om de Afro-Surinaamse cultuur, op welke vlak dan ook, positief op de kaart te zetten middels onderzoek, ontwikkeling en overdracht waardering verdienen. “Grani fiti den!”, vertelt ze.

 

Stichting NAKS Nederlands tijdens de Memre Waka 2016 in Amsterdam Foto: Stichting Naks Nederland

De volgende Naks.nl-award is gepland voor juli 2019. “Bij de eerste hebben we voor een echte Sranan sani gekozen, een kotomisi souvenir uit verschillende Surinaamse houtsoorten vervaardigd, passend aan het thema. Bij de volgende gaat het er misschien heel anders uitzien”, benadrukt Kitaman.

Stichting Naks Nederland werd op 10 oktober 2010, het zelfde jaar dat de voorzitter Elfriede Baarn-Dijksteel overleed, opgericht. “Als jonge Naksers vonden wij het nodig dat ook in Nederland het werk dat verzet wordt door de organisatie voor Gemeenschapswerk NAKS bekend moet worden. Christine van Russel-Henar van het Koto Museum, is de eerste persoon die de NAKS.NL-award heeft ontvangen.

[uit de Ware Tijd, 13/06/2018]

on 17.06.2018 at 7:00
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter