blog | werkgroep caraïbische letteren

Naks in MuseumNacht

Dit jaar doet NAKS (als ‘pop-up museum’) voor het eerste mee aan de MuseumNacht die georganiseerd wordt door het Suriname Rumhuis (S.A.B.). Met pop-up wordt bedoeld dat NAKS een museum in wording is. Momenteel hebben we een Documentatiecentrum voor de AfroSurinaamse Cultuur, maar deze zal uitgroeien tot een museum. We zullen daaraan werken.

 

De bedoeling van de MuseumNacht is dat Surinamers en toeristen de gelegenheid krijgen om een aantal musea van 1800 – middernacht te bezoeken. Het geheel wordt afgesloten met een after party in het Suriname Rumhuis aan de Anton Dragtenweg (naast S.A.B.). Er worden bussen ingezet door de organisatoren, waardoor bezoekers/deelnemers zich gemakkelijk van het ene museum tot het andere kunnen verplaatsen.

Het thema is dit jaar “Living Legends” en zal door elke deelnemende organisatie zelf belicht worden.

NAKS zal de expositie van 24 iconen als “24 Suriname Legends” opzetten en daarbij 1 ‘legend’ die nog in leven is extra belichten. Naks Wan Rutu Ala Firi zal de Mini Du presenteren en dansworkshops verzorgen. NAKS Akuba zal bij de afsluiting van het programma in het Rumhuis de Misi de Neef dans presenteren.

We zullen proberen om ook traditionele schotels aan te bieden via Ekte Bori.

U wordt opgeroepen om deze activiteit bij te wonen. Rij mee met de bussen die beschikbaar gesteld zullen worden en ga van museum naar museum. Onderweg zult u ook de NAKS tentoonstelling bezichtigen.

Wij roepen hierbij vrijwilligers op om de NAKS tentoonstelling te helpen opzetten. Geef u op bij Joan Kassels op het NAKS kantoor en help mee aan deze bijzondere activiteit.

on 16.05.2019 at 6:42
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter