blog | werkgroep caraïbische letteren

NAKS Iconenkalender 2021

De Covid-19-pandemie en de economische crisis hebben de activiteiten van NAKS grotendeels stil gezet. Maar achter de schermen wordt hard gewerkt aan een van de meest succesvolle projecten van de afgelopen jaren: de NAKS Iconen-kalender.

Trudi Guda. Foto © Michiel van Kempen

De afgelopen drie jaar werden 36 bijzondere Surinamers uit heden en verleden geportretteerd en met een videoproductie en tentoonstelling onder de aandacht gebracht van een breed publiek. Een cultuur-educatief project dat vooral aanslaat bij de jongere generatie die op deze manier nieuwe rolmodellen ontdekt.

De Iconenkalender is in korte tijd zo populair geworden dat de status van ‘collectors-item’ is bereikt. Omdat de interesse met het jaar groeit, stelt NAKS belangstellenden in de gelegenheid in te tekenen op de Iconenkalender 2021 en een of meer exemplaren te reserveren.

Twaalf iconen

Sisa Agi, populaire Aukaanse zangeres            

Mildred Caprino, historicus en docent

Elfriede Cederboom, voorvechter tegen huiselijk geweld

Trudi Guda, cultureel antropoloog en dichter

Emma Mais, hogepriesteres van Maisa-liederen

Laetitia Vriesde, topatleet en sportpromotor

Otmar Buyne, transcultureel psychiater en culinair ontwerper

Johannes N. Helstone, componist en musicus

Papa Koenders, onderwijzer en cultuuractivist Sranantongo

Edwin Schal, nationaal topvoetballer en sportcommentator

Dorus Vrede, dichter en verteller

Carlho Wijdh, oprichter Godo Spaar- en kredietcoöperatie

Bestellen doe je door naam, voornaam, adres (straat, postcode, plaats) plus gewenst aantal exemplaren per email door te geven aan: stichting-naks-nederland@live.nl.    

Exemplaren van de NAKS Iconenkalender 2021 kosten € 12,50 per stuk. Verzendkosten binnen Nederland bedragen € 4,00 bij 1 of 2 exemplaren. Bij grotere aantallen (pakketpost) € 7,50. Het totaalbedrag kan worden overgemaakt op NL23 INGB 0006 042318 t.n.v. Stichting NAKS Nederland t.b.v. Iconenkalender 2021.

Donateur worden kan ook. Geef dan door: Tevens meld ik mij aan als donateur van de Stichting NAKS Nederland. Ik doneer per jaar minimaal € 25,00 en ontvang één exemplaar van de Iconenkalender.

1 comment to “NAKS Iconenkalender 2021”

  • Mijn hart verwarmt zich opeens. Vooral omdat ik vanwege Covid maart vorig jaar niet naar Paramaribo meer kon…. succes, groet jannes h mulder, Rotterdam

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter