blog | werkgroep caraïbische letteren

Naks eert en herdenkt Eugène Drenthe

Eugène Drenthe, de oprichter en eerste voorzitter van Naks werd ruim 98 jaar geleden geboren op plantage Laarwijk; hij werd geboren op 12 december 1925. Hij overleed in 2009 in Nederland.

De familie Drenthe heeft besloten zijn as en de as van zijn echtgenote die onlangs overleed, mee te nemen naar Suriname. Hun as zal zondagochtend 21 januari 2024 op rituele wijze worden verstrooid op zijn geboortegrond aan de Dyukakriki. Daar zal ook een bredebon boom (broodboom) worden geplant, waarbij gebeden zal worden en ceremoniën uitgevoerd zullen worden, begeleid door NAKS. Er zullen ook korte toespraken worden gehouden.
Vanaf de aanlegplaats op Laarwijk zal het gezelschap bestaande uit de familie Drenthe, Naks-vertegenwoordigers, alsook enkele leden van de familie Choenni zich in processie begeven naar de geboorteplek. Eugene Drenthe was de pleegzoon van Mahashay Soekdew Choenni, het toenmalige dorpshoofd van Laarwijk. Zaterdagmiddag zijn er in dit verband gebedsdiensten en herdenkingsrituelen in het gebouw van Naks.


Contactpersoon voor nadere informatie en/of afspraken: Darell Geldorp, WhatsApp nummer 8651898.

[Bericht van Naks]

on 21.01.2024 at 11:45
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter