blog | werkgroep caraïbische letteren

Nadine van Maasakker bij winnaars online wedstrijd

Nadine van Maasakker- Robertus is met haar gedicht: “Mi ta puntra mi mes / Ik vraag mezelf af….” een van de winnaars geworden het het Online Writers Festival Curaçao.

Nadien van Maasakker-Robertus. Foto Radboudumc.

Afgelopen mei werd op initiatief van WIENE het Online Writers Festival Curaçao georganiseerd met het thema “Schrijnend Contrast”: De wereld is door Corona danig op zijn kop gezet en iedereen zoekt op zijn of haar manier naar een invulling voor het nieuwe dagelijks leven. Iedereen over de hele wereld werd uitgenodigd om mee te doen, en er mocht geschreven worden in het Nederlands, Papiaments, Engels of Spaans. De vakjury heeft inmiddels “gesproken” en de winnaars zijn bekend gemaakt. Eén van deze winnaars is Nadine van Maasakker-Robertus, met haar gedicht: “Mi ta puntra mi mes / Ik vraag mezelf af….”.

In 2016 heeft Nadine van Maasakker-Robertus haar eerste kinderboek geschreven en er volgden er nog twee in 2017 en in 2018. Tevens debuteerde zij met haar gedichtenbundel Dos man yèn – Twee handen vol in 2018. In december 2018 ontving ze van de Bibliotheek Gelderland Zuid de onderscheiding TAALent 2018.
Zij is ook voorzitter van Stichting Ayera Awe i Mañan (saampuntlive via social media) die op 17 augustus a.s. een online herdenking “Nanzi, Tula en ik” organiseert,  in het kader van 225 jaar vrijheidsstrijd onder leiding van Tula. Ook doet de stichting mee met de Week van de geschiedenis op 17 en 18 oktober, ook online, en op 22 november vindt een poëziefestival Dichterbij Oost & West: Afrika plaats.

Tijdens de genoemde evenementen is er naast verhalen vertellen, muziek, dans, en minilezingen, ruim baan voor poëzie. Naast diverse andere dichters zal ook Nadine actief hieraan deelnemen. Ze zal een aantal nieuwe gedichten, geheel op eigen wijze, voordragen. Deze zullen in haar nieuwe bundel gepubliceerd gaan worden, die naar verwachting volgend jaar november uitkomt.

Lees hier het gedicht ‘Berano/Zomer’ van Nadine van Maasakker.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter