blog | werkgroep caraïbische letteren

Nachten in Havana

Nachten in Havana van Zarayda Groenhart

door Jess

De laatste keer dat ik echt zo’n fout Bouquet romannetje gelezen heb met van die seksscenes waar het taalgebruik soms wat, uhm, bijzonder is, dat was al even geleden (true story) (echt waar, niets aan gelogen). Maar toen ik een mail binnen kreeg over Nachten in Havana wist ik gelijk dat ik die wilde lezen.

Op dezelfde dag dat Barbara (mede-mamacompanyblogger) mij het boek aanraadde van Elizabeth Gilbert (Big Magic) sloeg ik Zarayda’s Nachten in Havana open. Op pagina 3 geeft zij ook dit boek als leestip, dat kon bijna geen toeval zijn. Toen was ik helemaal getriggerd om dit boek te lezen. Een guilty pleasure. Want ik vond het wel een beetje gek om er mee in de speeltuin te zitten of in de trein. Het staat toch niet zo intelligent en een beetje mutserig zo’n geairbrushed setje op de cover.. Maar who cares about that kinda stuff.

 

Nachten in Havana gaat over Lara Lieveld. Ze heeft een dynamische carrière in de PR en een niet zo dynamisch seksleven. Daar komt verandering in als ze door een van haar beste vriendinnen de Cubaanse dansleraar Ramon ontmoet. Ze zit totaal niet op Ramon te wachten, maar het zou geen roman zijn als ze zich niet laat inpalmen en halsoverkop in een romance stort. Met stomende seksscènes als gevolg, op een chique manier geschreven, ze laten zich prima lezen in de speeltuin (schrijf ik uit ervaring).

” Je ging zo diep querida, ik dacht, ik wacht even op je. Dames gaan altijd voor. Dat is de Cuban way. ”
– Uit Nachten in Havana van Zarayda Groenhart

Zoals het een echte Bouquet betaamt komt er een kink in de kabel. In het geval van Lara en Ramon speelt dit zich af met het zinderende Cuba als achtergrond. Heerlijk als je dat vakantiegevoel weer even kwijt bent. Wat die kink precies inhoud, dat ga ik niet verklappen. Wel verklap ik een wijze les aan alle Nederlandse mannen; het mag best een beetje meer zijn 😉 Op elk vlak! Van die Cubanen kunnen we nog wat leren.

groenhart-nachten-in-havana

Nachten in Havana is een heerlijke weglezer. Herkenbaar en heel fijn leesvoer langs het zwembad of gewoon zomaar. Ook komen er en passant nog wat blogtips en andere PR lessen voorbij. Zarayada geeft ook een kijkje in de keuken hoe dit boek tot stand is gekomen. Inspirerend, want daardoor kwam ik bij haar online cursus Business BN’r. Dubbel inspirerend. Dus ik niet anders zeggen dat jij jezelf best een guilty pleasure mag gunnen a €7,75. Woon je in Almere? Dan mag je ‘m ook komen lenen 😉

Bouquet Special: Nachten in Havana | 9789034771834 | Zarayda Groenhart | €7,75 | ook als e-book verkrijgbaar

 

[van de blog Mam Company, 14 september 2016]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter