blog | werkgroep caraïbische letteren

Na tien jaar weer leescampagne Stichting Prohumaniteit

door Amanda Palis

 

PARAMARIBO – “Om te weten wat er op de verkeersborden staat, moet je weten te lezen. Dus lezen heb je bij vrijwel alles wat je doet nodig”, zegt Henk Doelwijt, voorzitter van Stichting Prohumaniteit. De stichting startte begin van het jaar met de verspreiding van campagnemateriaal, maar lanceerde donderdag officieel haar tweede leescampagne in tien jaar. Het is de bedoeling om de Surinaamse samenleving te stimuleren om te (blijven) lezen.

 

Stichting Prohumaniteit lanceerde donderdag officieel haar tweede leescampagne in tien jaar. Foto: Irvin Ngariman

“In die tien jaar hebben wij rustig gewerkt aan de posters, audiocapsules en herdrukken van de boeken om ze nu eindelijk te kunnen presenteren aan leerkrachten, pedagogische instanties en bibliotheken. Deze uitingen moeten prikkels geven om weer een boek te pakken en te lezen”, aldus Doelwijt. De eerste leescampagne werd in 2008 georganiseerd in Commewijne.

Er zijn totaal 220 uitingen aan geluid en beeld geproduceerd, die tijdens deze leescampagne verspreid zullen worden. “Iedereen die wij hebben gevraagd, heeft iets kunnen bijdragen en ook de radiostations die onze audiocapsules geheel kosteloos zullen uitzenden. Het doet goed dat mensen en bedrijven dit initiatief steunen, want zonder lezen hebben wij geen toekomst”, aldus Doelwijt.

[uit de Ware Tijd, 23/04/2018]

 

Uitnodiging Leescampagne Gala

on 23.04.2018 at 15:47
Tags:

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter