blog | werkgroep caraïbische letteren

Muurgedicht Derek Walcott in Den Haag

Op vrijdag 21 maart a.s. onthult de Stichting ArchipelpoëZie op feestelijke wijze het zesde muurgedicht in de mooie Haagse Archipelbuurt. Het gaat om een Engelstalig gedicht van de Caraïbische Derek Walcott (Saint Lucia), winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur. Zijn gedicht Midsummer, Tobago zal verschijnen op de muur van een Rijksmonument op de hoek van de Javastraat en het Alexanderplein. Het gedicht past bijzonder goed bij de warme uitstraling van deze muur.

De Stichting ArchipelpoëZie, verantwoordelijk voor het aanbrengen van de muurgedichten, kiest bij iedere muur voor een letterontwerper die een verbinding heeft met Den Haag. Dit keer een primeur: het gedicht wordt “gezet” in een gloednieuwe letter van de jonge ontwerper Joost Dekker.

De voorbereidingen voor de onthulling zijn in volle gang. Maar noteert u vast in uw agenda: vrijdag 21 maart, 16.30 uur, hoek Javastraat/Alexanderplein in Den Haag. Na de onthulling is er een feestelijke borrel.

U bent van harte uitgenodigd om op 21 maart de feestelijkheden bij te wonen en te genieten van deze nieuwe culturele aanwinst van Den Haag.

Stichting ArchipelpoëZie

Den Haag

www.archipelpoezie.nl

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter