blog | werkgroep caraïbische letteren

Músika Sinfóniko Antiano

Het 60-leden sterk Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO) onder leiding van dirigent Carl Wittrock brengt op zondagmiddag 2 juni aanstaande in De Duif in Amsterdam wederom een uniek programma ten gehore met bijzonder fraaie Curaçaose symfonische orkestwerken, zoals de Curaçaose ‘Danssuite’ van Rudolf Boskaljon, de balletmuziek ‘Buchi Fil’ van Edgar Palm en de ‘Meditación’ van Joseph Sickman Corsen. Met dit concert beleven al deze orkestwerken hun première in Nederland!

Het geheel uit jongere musici bestaande TJSO heeft in de afgelopen jaren vaak finaleplaatsen en eerste prijzen gewonnen tijdens nationale en internationale concoursen en festivals.
Naast het TJSO is er ook een optreden van schrijver, journaliste en presentatrice Milouska Meulens en van sopraan Imara Thomas. Milouska Meulens zal een korte toelichting geven over het gedicht Buchi Fil van de bekende Curaçaose schrijver en dichter Pierre Lauffer (1920-1981) dat diende als inspiratie voor Edgar Palm voor het componeren van zijn balletmuziek. Imara Thomas zal als afsluiting van het concert een aantal bekende Antilliaanse liederen zingen.

Kaartjes à 25,- euro per kaartje zijn te bestellen via deze link
Verdere details (adres, tijd van aanvang etc.) staan vermeld op de onderstaande flyer.

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter