blog | werkgroep caraïbische letteren
1
 

Músika Sinfónika Antilliana

Het 60-leden sterk Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO) onder leiding van dirigent Carl Wittrock brengt op zondagmiddag 9 oktober in De Duif in Amsterdam een uniek programma ten gehore met bijzonder fraaie Curaçaose symfonische orkestwerken – zoals de Symfonie Curaçao van Rudolf F.W. Boskaljon. Met dit concert beleven deze orkestwerken hun première in Nederland!  

Twents Jeugd Symfonie Orkest

Het TJSO zal daarnaast ook levendige orkestrale dansmuziek uit Curaçao spelen. Een Curaçaos ensemble bestaande uit de talentvolle musici Harold Martina jr. (piano), Aty de Windt (bas), Elisa Alvarez (kuarta) en André Groen (percussie) zullen samen met het TJSO deze dansmuziek uitvoeren.
Het geheel uit jongere musici bestaande TJSO heeft in de afgelopen jaren vaak  finale-plaatsen en eerste prijzen gewonnen tijdens nationale en internationale concoursen en festivals.

Kaartjes à 25,- euro per stuk zijn te bestellen via deze ticketlink.

Op het programma staat de “Symfonie Curaçao” van de Curaçaose componist en dirigent Rudolf Boskaljon (1887-1969). Deze symfonie is nog niet eerder in Nederland uitgevoerd. Door de teloorgang van het Curaçaos Filharmonisch Orkest op Curaçao is deze symfonie ook al meer dan 75 jaar niet meer uitgevoerd op Curaçao! De laatste keer was in 1944, bij een bezoek van de toenmalige president van Haïti aan Curaçao. Boskaljon  heeft drie volksliedjes als thema’s verwerkt in zijn symfonie: “Luna ku solo, lagami pasá”, “E kas, e kas ta bon trahá” en “Nos tera ta baranka”. Als attachment is de toelichting van Boskaljon uit 1944 in het programmaboekje toegevoegd.

Uit het programmaboekje bij de opvoering in 1944

1 comment to “Músika Sinfónika Antilliana”

 • Ik heb nog originele handschriften van Boskaljon.
  In curacao.
  App mij, 0646606165
  Of 0059996780463
  Eva
  Ik heb de hele nalatenschap vh cur symf orkest.
  Ik ben nu aan het uitzoeken en wat aangevreten is weg aan het gooien.
  Veel handgeschreven.

Your comment please...

 • RSS
 • Facebook
 • Twitter