blog | werkgroep caraïbische letteren

Musea willen afgebrand museum Rio helpen

RIO DE JANEIRO – De twaalf grootste natuurhistorische musea ter wereld hebben in een verklaring laten weten dat ze solidair zijn met het Nationaal Museum van Brazilië in Rio de Janeiro. Het belangrijkste museum van het land werd afgelopen weekend grotendeels door brand verwoest.

 

Musea uit onder meer de Verenigde Staten, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Groot-Brittannië en België hebben de steunverklaring ondertekend. De directeuren schrijven dat ze de gebeurtenissen niet kunnen terugdraaien, maar dat ze door deze brand nog eens beseffen hoe belangrijk natuurhistorische musea zijn om het leven op aarde te documenteren. De musea benadrukken dat ze zich blijven inzetten om hun collecties en kennis aan de hele wereld beschikbaar te stellen en te behouden voor de toekomst, en dat ze klaarstaan om de leiding van het getroffen museum in Brazilië de komende tijd bij te staan.

Volgens de musea is de impact van de verwoestingen in het Nationaal Museum van Brazilië niet te onderschatten. “Dit museum herbergt onbetaalbare natuurhistorische stukken”, schrijven de directeuren in de verklaring. In het museum in Rio lagen talloze stukken, zoals mineralen, skeletten van dinosauriërs, en fossiele resten van samenlevingen, waaronder een 12.000 jaar oud menselijk skelet. NOS.nl

[uit de Ware Tijd, 05/09/2018]

 

Zie ook dit eerder bericht

on 06.09.2018 at 8:22
Tags: /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter