blog | werkgroep caraïbische letteren

Monument op Aruba genomineerd voor Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023

Het Uncle Louis Store gebouw in San Nicolas op Aruba is genomineerd voor de ‘Erfgoed Duurzaamheidsprijs 2023’. Het is het eerste project buiten Europees Nederland dat voor deze prijs is voorgedragen. Er is niet alleen een vakjury ter beoordeling van de projecten maar ook een publieksprijs voor het project dat de meeste stemmen krijgt. Stemmen op dit monument voor de Erfgoed Duurzaamheidsprijs van 2023 kan tot uiterlijk 24 september. Informatie over hoe te stemmen vindt u hieronder.

Het gebouw in San Nicolas, aan de B. van der Veen Zeppenfeldstraat 7, stamt uit 1951 en werd in 2019 gerestaureerd door het Monumentenfonds Aruba. In de periode van leegstand die aan de verbouwing vooraf ging werd het door kunstenaars gebruikt. Een klein onderdeel van het gebouw herinnert aan die tijd. Het duurzaamste monument op Aruba heeft een nieuwe bestemming gekregen als kantoorpand.

Klik hieronder voor meer informatie over dit mooie initiatief tot behoud en verduurzaming van een cultureel erfgoed in Aruba. Steunen kunt u doen door op het project ‘Uncle Louis Store’ uw stem uit te brengen, eveneens via deze link.

Foto: Jesse Rasmijn – eigen werk

on 29.08.2023 at 20:06
Tags: / /

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter