blog | werkgroep caraïbische letteren

Monoloog De Eenzame in het Compagnietheater

Op 7 maart en 8 maart 2015 speelt Manoushka Zeegelaar Breeveld de voorstelling De Eenzame in het Compagnietheater in Amsterdam. De Eenzame is een monoloog over Audrey.

Manoushka Zeegelaar Breeveld2

Manoushka Zeegelaar-Breeveld

Audrey is alleen. Geen man, geen kinderen, nauwelijks vrienden. De enige plek waar ze helemaal zichzelf kan zijn is in het uitvaartcentrum waar ze werkt. Op een dag ontmoet ze op haar werk een onbekende man die haar leven op zijn kop zet.

De Eenzame is geschreven door de Surinaamse schrijfster Cheryl Vliet. Het verhaal snijdt verschillende thema’s aan. Ten eerste de eenzaamheid. Audrey is eenzaam. Tegelijkertijd gaat het stuk over de moeder-dochterrelatie en de afwezige vader. In de monoloog vertelt Audrey over de slechte band met haar moeder en over haar moeizame kinderjaren. Maar ze vertelt ook over haar dromen en de innige wens de vader die ze nooit heeft gekend ooit te ontmoeten.

Cheryl Vliet is radiomaakster. Zij schreef De Eenzame voor het laatste Hollandse Nieuwe festival dat jaarlijks georganiseerd werd door Cosmic Theater en later MC Theater. In 2013 werd de voorstelling, geregisseerd door Paulette Smit, eenmalig opgevoerd tijdens het Black Magic Woman festival.

De Curaçaose actrice en regisseur Paulette Smit regisseerde eerder verschillende stukken bij Cosmic Theater en MC Theater. Ook speelt en en schrijft zij bij en voor Stichting Julius Leeft.

Manoushka Zeegelaar Breeveld is momenteel te zien in tv-serie Noord/Zuid, speelde in series en films als De Fractie, Moordvrouw, Cop vs Killer, Sonnyboy en Mijn Opa de Bankrover. Vorig seizoen stond ze op toneel met Gejaagd door de wind en Kid Dynamite. Jaarlijks speelt, schrijft en zingt zij bij de theaterevents van Stichting Julius leeft.

Bezoekers over De Eenzame:
Mooi ingeleefd spel en een verhaal dat je raakt tot op het bot – Jörgen Raymann, tv-presentator, caberetier.

Ontroerend en grappig, goed geschreven en geweldig gespeelde voorstelling. Manoushka Zeegelaar Breeveld behoort tot mijn favoriete actrices. – Paula van der Oest, filmregisseur.

Manoushka speelt met inleving en passie als geen ander. Altijd een prachtige avond, maar ook een avond met meer begrip van de Caribische cultuur en geschiedenis – Rick van der Ploeg, oud-staatssecretaris Cultuur.

Een vader aanwezig of afwezig bij de opvoeding beïnvloedt je leven. Dat wist ik al, maar in De Eenzame heeft Manoushka mij dat door haar prachtige en krachtige spel laten doorvoelen –
Jetty Mathurin, cabaretière.

 

de eenzame

De Eenzame is te zien op:
Zaterdag 7 maart om 20.30u.
Zondag 8 maart om 15.00u.

Kloveniersburgwal 50 Amsterdam
Reserveren: www.compagnietheater.nl
of telefonisch dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur via 020 – 520 53 20.

Voor meer informatie: PM Productions M 062150 3435

 

Kijk hier op Youtube

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter