blog | werkgroep caraïbische letteren

Moeders met een groot achterste leveren intelligentere kinderen op

Vet in het achterste en de dijen is de ‘bouwsteen’ voor de hersenen van baby’s

Wist je dat vrouwen door hun genen gevoeliger voor vet zijn dan mannen? Miljoenen vrouwen over de hele wereld ergeren zich aan dit feit. Volgens een bericht in The Sunday Times hebben wetenschappers ontdekt dat de ontwikkeling van de hersenen van baby’s afhankelijk is van vetvoorraden die rechtstreeks van de dijen en het achterste van hun moeder komt. De hoeveelheid vet die in deze lichaamsdelen is opgeslagen is ook direct van invloed op de intelligentie van een kind. Onderzoekers van de University of Pittsburgh kwamen tot deze conclusie in een onderzoek dat in het jaar 2007 gepubliceerd werd.

Dit onderzoek onthult dat “vet in het bovenlichaam negatieve effecten heeft en vet in het onderlichaam positieve effecten op de levering van meervoudige onverzadigde vetzuren met een lange keten die essentieel zijn voor de neurologische ontwikkeling. Daarom kan met behulp van de taille-heup-verhouding (WHR), een nuttige vervanger van de verhouding van het vet in het bovenlichaam ten opzichte van het vet in het onderlichaam, de cognitieve mogelijkheden van vrouwen en hun nakomelingen worden voorspeld.”

Het onthult verder dat “Alle feiten samen suggereren dat de ongewone vetheid en patronen van vetafzetting van vrouwen van reproductieve leeftijd het gevolg kunnen zijn van een natuurlijke selectie van de mogelijkheid om de neurologische ontwikkeling van de foetus en het kind te ondersteunen—een selectiedruk die veel geringer was bij onze naaste verwanten van de primaten.” Mannen geven ook de voorkeur aan vrouwen met meer ronde vormen. David Bainbridge, een populaire schrijver over wetenschap en een anatoom en reproductief bioloog in Cambridge onthulde in zijn bevindingen de reden hiervan. “Omdat rondingen zo belangrijk zijn voor de gezondheid van vrouwen, zijn mannen door de millennia heen zo geëvolueerd dat ze er de voorkeur aan zijn gaan geven. Ze ‘weten’ dat een vrouw met rondingen ze waarschijnlijk gezondere kinderen zal gaan geven – dochters met rondingen en zonen die van rondingen houden.” Dat is nog eens een goede reden om van de rondingen onder je taille te houden!

[van www.buzzhearts.com]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter