blog | werkgroep caraïbische letteren

Mode, cocktails en netwerken op Fashion Friday

Op vrijdag 29 maart vindt in Torarica in Paramaribo de vijfde Fashion Friday plaats. Een terugblik op wat er eerder gebeurde.
door Bonnie van Leeuwaarde
Paramaribo – Gespierde mannen in fleurig ondergoed, cocktails, happy hours en fashionminded people: een beproefd concept voor een gezellige avond in de Edge Bar van Torarica. Op de eerste Fashion Friday van 2013 was het korte, maar hevige hoogtepunt de boxershortcollectie van Janny Bansia. Felblauwe, groene en Valentine-rode boxers met bloemen of vlinders trokken voorbij aan giechelende vrouwen, die nipten aan hun cocktail en lurkten aan een lollipop.
De Fashion Friday’s zijn bedoeld om de Edge Bar te promoten, vertelt Jermain Tjin-A-Koeng, organisator van het fashion event. “De Edge Bar moet het café worden voor modebewust Suriname. De Fashion Friday is ook een netwerkavond voor fotografen en modellen; zo kunnen ze met elkaar in contact komen.” Ook werden vier nieuwe, fruitige cocktails geïntroduceerd: Cranberry Cosmopolitan, Strawberry Daiquiri, Redberries Margaritas en Pommerak Margaritas.
De Fashion Friday bereikt zijn doel al aardig; de Edge Bar was vrijdagavond al bijna te klein voor de gasten en modellen, die tussen het publiek doorliepen. Tjin-A-Koeng: “Zonder dat we reclame maken, komen er steeds meer mensen op af. Misschien moeten we de modeshow uitbreiden naar buiten, naar het zwembad.”
Talent
Opkomend talent krijgt de kans om zijn collectie te showen. Zoals de op maat gemaakte ondermode van modeontwerpster Janny Bansia van atelier De Kus, de sieradencollectie van Grace Beads Secrets, gemaakt van zaden, kralen en klei en de oh zo sexy jurkjes van Copelli.
De vijfde Fashion Friday, en alweer de tweede voor dit jaar, vindt plaats op 29 maart. De collectie kan uit van alles bestaan. “Er is nu een hype gecreëerd en wij gaan die avond invullen. Het moet een heel gezellige avond zijn waarbij ondernemingen, opkomend talent en fashionistas elkaar ontmoeten.”
[naar de Ware Tijd, 11/02/2013]

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter