blog | werkgroep caraïbische letteren

Minister trots op politie voor aanhouding artiesten

door Milton Hubard

 

Paramaribo – De minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, is trots op de wijze waarop de politie de zaak tegen Nederlandse artiesten heeft aangepakt die zich een jaar geleden aan een minderjarig meisje hebben vergrepen. De bewindsvrouw ziet langzamerhand de proactieve houding, die zij van haar diensten verlangt, op gang komen.

 

strictly_family_businees_online_detailfoto

De politie heeft leden van de rapgroep Strictly Family Business, ruim anderhalf jaar na hun daad alsnog opgepakt.

De politie heeft leden van de rapgroep Strictly Family Business (SFB) ruim anderhalf jaar na hun daad alsnog opgepakt. “Dat is wat we moeten hebben”, zegt de minister. Van Dijk-Silos heeft kort na haar aantreden aangekondigd specifiek beleid te maken voor het beschermen van kinderen en jeugdigen.

Frenna (Francis Edusei), Priceless (Jackie Osei) en KM (Kaene Marica) van de vierkoppige Nederlandse rapgroep zijn woensdag aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van een dertienjarig meisje tijdens hun bezoek aan Suriname vorig jaar. Er zouden ook videobeelden van de seksuele handelingen zijn gemaakt en verspreid via sociale netwerken.

Opmerkelijk is dat het meisje zelf geen problemen met de seks zou hebben. Dat blijkt onder meer uit een video waarop zij onbegrip toont voor de commotie die rondom het filmpje is ontstaan. De politie heeft de rappers in hun hotelkamer in Torarica opgepakt. De groep had nog optredens op schema in Suriname.

[uit de Ware Tijd, 31/12/2016]

1 Trackback/Ping

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter