blog | werkgroep caraïbische letteren

Minister Plasterk ontvangt eerste exemplaar Met de zon in de rug

Maandag 13 oktober 2014 ontving minister Plasterk van Binnenlandse Zaken op zijn werkkamer in Den Haag het eerste exemplaar van het boek Met de zon in de rug van journalist/auteur Mineke de Vries. Het boek bevat de verhalen van mensen die vanuit de Cariben een bestaan opbouwen in de Nederlandse maatschappij of op een andere manier nauw betrokken zijn bij de (voormalige) Antillen. Verschillende ervan verschenen ook hier op Caraïbisch Uitzicht.

Mineke de Vries

 

Minister Plasterk – die verder toch niks te doen had – toonde zich vandaag erg verheugd over de inhoud van het boek: “Het is enorm belangrijk dat deze verhalen verteld worden. Zeker nu we met elkaar 200 jaar Koninkrijk vieren. De Nederlandse en Antilliaanse samenleving zijn onlosmakelijk verstrengeld met elkaar en worden blijvend wederzijds door elkaar beïnvloed.”

 

Photo: Martijn Oorthuis [www.oorthuisfotografie.nl]

V.l.n.r. minister Plasterk, de uitgever en de auteur. Foto: Martijn Oorthuis

Plasterk is niet de enige landelijk bekende bestuurder die de waarde van deze uitgave inziet. Niemand minder dan Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, schreef het voorwoord voor dit boek: „De prachtige verhalen met humor en ontroering in dit boek, sterken mij in de gedachte dat een goede inburgering en meer kennis over elkaar cruciaal is om de kansen van deze generatie te verbeteren”, aldus Van der Laan.

Meer informatie over het boek vindt u op:
http://www.vandorp.net/titel.asp?id=311

 

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter