blog | werkgroep caraïbische letteren

Mijn tropenjaren

Ervaringen van een predikant op Curaçao 

Hoe is het om op Curaçao te wonen en te werken? Hoe is het tropische klimaat op het eiland? Maar ook: hoe is het godsdienstig en kerkelijk klimaat op het eiland? In Mijn tropenjaren – Ervaringen van een predikant op Curaçao neemt Hans Végh uit Amersfoort, die zelf elf jaar werkte en woonde op dit eiland, de lezer mee naar zijn belevenissen. Deze bijzondere biografie wordt sinds vrijdag 18 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Curaçao heeft voor velen een exotische naam en een magische aantrekkingskracht. De lucht is zwanger van vreemde culturen en gebruiken. De zon zindert aan de tropenhemel, de nachten zijn zwoel. Wat doet dit met je? Hoe is het om daar te wonen en te werken? Hoe is het tropische klimaat op het eiland? Maar ook: hoe is het godsdienstig en kerkelijk klimaat op het eiland?

Dominee Hans Végh woonde en werkte er elf jaar en neemt je mee naar zijn belevenissen. Ze zijn beschreven vanuit zijn persoonlijk perspectief. Wellicht zul je veel herkennen en opnieuw beleven als je dit boek leest. Laat jezelf meenemen in zijn ervaringen.

Over de auteur

Hans Végh

Hans Végh studeerde theologie aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In 1981 werd hij predikant en diende achtereenvolgens de gemeenten Schoonrewoerd, Middenmeer, Amsterdam-Noord en Bunschoten-Spakenburg (eerst Gereformeerde Kerken in Nederland, later Protestantse Kerk in Nederland). Hij voelde zich altijd aangetrokken tot landen in de tropen. Hij vroeg zich af hoe het was om daar te werken en te wonen. Toen hij de kans kreeg naar Curaçao te gaan, greep hij die kans met beide handen aan. Van 2008 tot 2019 was hij predikant bij de Verenigde Protestantse Gemeente van Curaçao. In 2019 ging hij met emeritaat.

Boekgegevens

Hans Végh, Mijn tropenjaren – Ervaringen van een predikant op Curaçao. Verschenen op 18-12-2020. Boekscout, 166 pp. ISBN 9789464039016. Prijs
€ 19,99. (inclusief kosteloze verzending in Nederland en België)

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter