blog | werkgroep caraïbische letteren

Mijn oma was een slavin

50 boeken voor Suriname

door Bert Kalle

Tijdens het schrijven van het boek Mijn oma was een slavin werd ik mij er steeds meer van bewust dat dit boek een breder publiek zou moeten bereiken. Met name de Surinaamse bevolking zou hier ook kennis van moeten nemen. Daarmee ontstond bij mij de wens om de Surinaamse bibliotheken van mijn boek te voorzien zodat deze overal in Suriname beschikbaar zou zijn voor de Surinaamse bevolking.

En dan met name voor de scholieren die ik mijn verhaal over de bijzondere zoektocht zou willen vertellen. Ik weet zeker dat tussen de scholieren heel veel talentvolle en enthousiaste schrijvers zitten die met hun eigen zoektocht aan de slag willen gaan. Die voorzet wil ik graag geven zodat zij wellicht over hun geschiedenis, het slavernijverleden en hun nazaten gaan schrijven, durven te schrijven. Dit project kan een onderdeel zijn van de eerste aanzet voor het herschrijven en bewust maken van de Surinaamse bevolking van hun geschiedenis. Ik ben ervan overtuigd dat met dit project een mooie doorstart op de toespraken van premier Rutte en onze Majesteit Koning Willem Alexander gemaakt kan worden. Geen punt maar een komma zoals premier Rutte het benoemde in zijn excuses.

13 maart 2024 zal ik in Paramaribo in Tori Oso de eerste boeken overhandigen. Deze maand start ik met het aanschrijven van instanties, organisaties en scholen die een bibliotheek in beheer hebben. Ook verzorgingstehuizen, bejaardentehuizen, ziekenhuizen en musea ga ik benaderen. Voor dit project is geen winstoogmerk van toepassing. De boeken dienen gratis verstrekt te worden. Het lenen bij de bibliotheek moet gratis zijn of betaalbaar voor de Surinamers die het boek willen lezen. De sponsoring/subsidies die aan dit project verstrekt zijn worden besteed aan de aankoop van de boeken en het logistieke proces van verspreiding.

Sponsoring voor dit project is reeds toegezegd door: boek-scout – taalunie – MyHeritage – Family&friends

Your comment please...

  • RSS
  • Facebook
  • Twitter